FOTOGALERIJA Zadar Organ Festival – koncert otvorenja

Objavljeno: 13.8.2019. u 14:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Sinoćnjim koncertom u katedrali sv. Stošije započeo je prvi Zadar Organ Festival, jedinstveni interdisciplinarni orguljaški festival u vrhunskoj organizaciji Tee Kulaš, svestrane zadarske orguljašice. Koncert su ostvarile dvije hrvatske umjetnice, zadarska pjevačica i muzikologinja Katarina Livljanić u pratnji orguljašice Ljerke Očić. Okosnica njihova programa bio je dijalog između srednjovjekovnog vokalnog i suvremenog orguljaškog stvaralaštva.

Koncert je obogaćen projekcijom prezentacije koju su pripremile same izvođačice, a koja je na slikoviti način približila atmosferu i riječi izvedenih skladbi, kako bi publika što bolje razumjela i doživjela sam naslov koncerta – Musica speculativa.

Svečano otvorenje ZOF-a počastila je brojna velikodušna i oduševljena publika, koja je svojim donacijama pružila potporu prvom izdanju ovog velikog projekta.

Zadar Organ Festival nastavlja već sutra, 14. kolovoza, no ovoga puta seli u klimatizirani prostor zadarskog Kazališta lutaka gdje nas u 21 h očekuju mobilne električne orgulje iz slovenske radionice Škrabl (Accent Organs). Na njima će svirati ruski orguljaš Aleksej Vilegžanin, a u rušenju stereotipa vezanih za „kraljicu instrumenata“ pomoći će mu klavir, bas-gitara i udaraljke okupljeni u austrijskom jazz triju Flipside Tale.

Po uzoru na jazz događanja, zadarska će se publika po završetku koncerta moći družiti s umjetnicima uz ponuđena pića.

(Dora Dunatov)

Foto: Toni Kulaš

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program