EKSKLUZIVNO: Evo tko su članovi “udruženog, dobro umreženog zadarskog kartela”…

Objavljeno: 24.8.2019. u 11:09
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Odlazeći sa svih funkcija u SDP-u, iščlanjujući se i iz same stranke čak, nekadašnji šef Krim policije u Zadru Antun Novoselović, mrmljao je o obračunu s izvjesnim “dobro organiziranim umreženim zadarskim kartelom”.

O jednom točno takvom, kojim se ovih dana bave Policija i Državno odvjetništvo, sve detalje donosimo u nastavku:

1. Antun Novoselović (direktor obiteljske tvrtke Lav zaštita, bivši šef Kriminalističke policije u Zadru, donedavni šef SDP-a grada Zadra i član Glavnog odbora stranke)

On je “glava” hobotnice. Prvo pod lupom Državne komisije za kontrolu javne nabave, potom Policije i Državnog odvjetništva u samo godinu i pol privatnog poslovanja našla se tvrtka koju vodi, obiteljska “Lav zaštita”. Tvrtka je na tržište izašla “za obavljanje poslova tjelesne i tehničke zaštite”, no neuspješno. Posljednjih oko godinu dana još nerazjašnjenim putem našla se u čišćenju zadarske Elektre, te u poslu očitanja brojila potrošnje električne energije. Plan je bio zaraditi milijunske iznose.

2. Davor Buškulić, diplomirani inženjer prometa od travnja zaposlen na poslu inspektora za zaštitu od požara i eksploziva MUP-u.

Njegova funkcija u “kartelu” nije zanemariva i detaljno se istražuje. U “Lav zaštitu” je ušao nešto prije Elektre Zadar, a izašao sedam dana prekasno. 4. travnja počela mu je teći plaća u MUP-u, 9. travnja je u HEP-u donijeto Rješenje o odabiru “Lav zaštite” za dvomilijunski posao s Elektrom Zadar, a Buškulić je tek 11. travnja opozvan u “Lav zaštiti”. U sudskom registru čak i kasnije, dakako, s danom 30. travnja. Formalno pravno, u određenom je trenutku obavljao funkciju direktora u “Lav zaštiti” i inspektora u MUP-u i s tih je pozicija “Lavu” donio posao vrijedan 2 milijuna kuna.

3. (Za sad) Anonimni zaposlenik Elektre Zadar

Omogućio je “Lav zaštiti” sve o čemu smo pisali. Očitanje brojila potrošnje električne energije i čišćenje nepoznatih lokacija s još manje poznatim ljudima i sredstvima, ali za poznate novce – tek nešto malo manje od milijun kuna u samo deset mjeseci! Njegovo ime je na listi najtraženijih. Da nije olako prihvatio punu manjkavosti natječajnu dokumentaciju “Lav zaštite” za posao vrijedan čak dva milijuna kuna, za sve skupa vjerojatno nikada ne bismo saznali.

4. Jure Zubčić, zaposlenik Ureda državne uprave i Danijel Radeta, predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja Zadra i Zadarske županije, obojica vijećnici SDP-a u Gradu Zadru

Mogli bismo reći – kolateralne žrtve Antuna Novoselovića, njegove megalomanije i poslovanja s Elektrom Zadar. No, zakon ne poznaje – “nismo znali” ili “mislili smo”. Potpisali su da će za “Lav zaštitu” očitavati brojila po Zadru i očekuje se nalaz policije – jesu li očitali stanja brojila ili će očitano biti njima?

5. “Turisthotel” Zadar

Na famoznom Novoselovićevom (ili Novoselović/Buškulić?) popisu za milijunski natječaj Elektre Zadar našla su se, nekim slučajem (?) i dva zaposlenika tvrtke Turisthotel d.d. Zadar – Ive Glavan i Ivan Ivanov. Neslužbene informacije govore da je za jednoga od njih najmanje vrlo upitno kako se – i čijom voljom – našao u natječajnoj dokumentaciji. O tome ćemo tek pisati.

6. Zadarska medijska scena (odnosno dobar dio nje)

Dio zadarske medijske scene s vrlo malo Zadrana među njima o aferi u kojoj se našao glavni junak njihovih izvještaja, dežurni njihov kritičar društvene scene u Zadru, prvorazredna moralna vertikala grada Zadra… – nijednog teksta, ni riječi, ni slova spomena o tome da se isti taj moguće ogriješio o javni novac, odnosno da je predmet istrage Policije i DORH-a. Ništa. Potpuna medijska blokada.

——————————————————————————–

Na prvi pogled, čini se možda da i nije neki “kartel”, kako to naziva Novoselović, ali kako bi se samo prevarili…

Ovo je jedini poznati zadarski “kartel”. “Dobro organiziran i vrhunski umrežen.”

Navedeni su članovi organizacije čvrsto povezane u cilju da se od javnosti sakrije mutno poslovanje privatne tvrtke visokopozicioniranog SDP-ovca sa javnom tvrtkom.

Osmišljavanjem, organizacijom, provođenjem, sudjelovanjem, potpisom, šutnjom ili skrivanjem pomogli su i pomažu i danas da čovjek koji se nakon samo godinu i pol dana privatnog poslovanja našao u središtu istrage MUP-a i DORH-a, toliko velike da je “vlastitom odlukom” trenutačno napustio sve javne funkcije, te koji je kaznenom progonu vrlo vjerojatno izložio vlastitu obitelj, najbliže prijatelje i suradnike iz SDP-a, i dalje prijeti, kleveće i zauzima javni prostor s, nakon svega, samo Bog zna kojim ciljem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.8/5 (24 votes cast)
EKSKLUZIVNO: Evo tko su članovi "udruženog, dobro umreženog zadarskog kartela"..., 3.8 out of 5 based on 24 ratings

3 komentara za “EKSKLUZIVNO: Evo tko su članovi “udruženog, dobro umreženog zadarskog kartela”…”

 1. brisu se komentari a?
  Gazde vam se mrste? Ljubi dupe bljiznjega svoga

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 2. Demokracija za po(3,14)zdit.
  Iskažeš svoje mišljenje, bez uvreda, pa te obrišu.
  Ništa čudno u ovoj žabokrečini.

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. Nja-Prc-Prc

  Neovisno novinarstvo na djelu, svaki komentar s drukčijim mišljenjem se briše.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program