AFERA “DVOSTRUKE BLAGAJNE” U ZRAČNOJ LUCI ZADAR: Voditeljica ugostiteljstva i voditelj konobara optuženi za pronevjeru i krivotvorenje, šteta 90 tisuća kuna?

Objavljeno: 28.8.2019. u 20:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Afera s dvostrukim blagajnama na Zračnoj luci Zadar bliži se svom pravosudnom epilogu. Evo u kom pravcu ide:

“Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. kolovoza podiglo optužnicu protiv 55-godišnje hrvatske državljanke i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenih djela protiv imovine pronevjerom i kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave”, stoji u priopćenju ODO-a:

“Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. u Zemuniku, kao zaposlenici trgovačkog društva, i to prvookrviljenica kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje, a drugookrivljenik kao voditelj konobara; po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru; zbog čega je prvookrivljenica predala drugookrivljeniku šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne pomoću koje je drugookrivljenik mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni. Drugookrivljenik je, tereti ga se, nakon toga utržak u visini od najmanje 91.026,00 kuna na ime vrijednosti prodanih pića i hrane gostima kafića umjesto uplate na blagajnu oštećenog trgovačkog društva, zadržao i podijelio sa prvookrivljenom, čime su prvookrivljenica i drugookrivljenik oštetili trgovačko društvo za novčani iznos od najmanje 91.026,00 kuna”.

Prvookrivljenici se stavlja na teret da je od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. u Zemuniku, kao voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje trgovačkog društva, odgovorna za mjesečna izvješća o poslovanju odjela ugostiteljstva, sastavila 41 mjesečno izvješće o radu caffe bara u vlasništvu oštećenog trgovačkog društva, u koje je unijela neistinite podatke o prometu i zaključnom stanju te stanju zaliha robe gdje je navela da nema manjka robe i gotovog novca, iako je postojao manjak robe u iznosu od najmanje 91.026,00 kuna, a zatim je svojim potpisom ovjerila takva mjesečna izvješća.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “AFERA “DVOSTRUKE BLAGAJNE” U ZRAČNOJ LUCI ZADAR: Voditeljica ugostiteljstva i voditelj konobara optuženi za pronevjeru i krivotvorenje, šteta 90 tisuća kuna?”

 1. Steta 90000 kn ??!! Treba ispitati porijeklo stecene imovine kod oboje optuzenih ..ona je vrijednosti daleko daleko vece ..stanovi, vile, hostel, auta..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Toliki je utrzak u jednom danu
  Ocito su im istrazitelji smanjili uz naknadu naravno.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program