WMO bira najbolju meteorološku fotografiju

Objavljeno: 08.7.2019. u 18:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i ove je godine raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru WMO-a za 2020.

WMO očekuju kvalitetne i umjetničke fotografije koje dočaravanju zadivljujuće ljepote i snage vremena i našeg okoliša. Na natječaj su dobrodošle i fotografije koje ilustriraju temu Svjetskog meteorološkog dana 2020. „Klima i voda“.

U WMO-u se nadaju se da će ovaj natječaj biti najbrojniji i najbolji do sada jer sljedeće godine WMO slavi 70 godina od osnutka.

Svi zainteresirani samostalno prijavljuju svoje radove direktno na stranicama WMO-a sve do 15. kolovoza 2019., dok će rezultati natječaja biti objavljeni 16. rujna 2019. Kao agencija UN-a WMO želi u kalendaru postići geografsku zastupljenost svih regija na Zemlji.

Jedan autor na natječaj može poslati više fotografija, ali samo jedna fotografija može biti objavljena u kalendaru. Ako je fotografija objavljena na privatnim profilima na društvenim mrežama potrebno je istu označiti s #WMOphoto.

Fotografije autora iz Hrvatske već su godinama prisutne u WMO kalendaru i Hrvatska je zemlja iz koje na natječaj WMO-a dolazi izuzetno velik broj fotografija. Stoga je DHMZ prošle godine iz WMO-ovog albuma Hrvatska (zbirke fotografija snimljenih u Hrvatskoj i pristiglih na natječaj za kalendar WMO 2019.) napravio izbor svojih 13 veličanstvenih i publicirao ih u DHMZ kalendaru za 2019.

Dodatne informacije s propozicijama natječaja dostupne su ovdje, a prijava za natječaj ovdje.

Kod prijave fotografija nemojte zaboraviti kratki opis te navesti mjesto gdje je fotografija snimljena.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program