VIDEO Izbio velik požar na Zrću, evakuirani klubovi

Objavljeno: 16.7.2019. u 07:21
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Vatra je noćas zahvatila borovu šumu na plaže Zrće u Novalji, između mjesta Caska i noćnog kluba Kalypso, a gašenje požara otežava bura

Noćas iza 1.30 sati, između mjesta Caska i noćnog kluba Kalypso, došlo je do velikog požara koji je iznenadio posjetitelje noćnih klubova na plaži Zrće u Novalji na Pagu, javlja 24sata. Kako je za N1 rekla Maja Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske, evakuirano je oko 10.000 ljudi jer se ondje održavao Fresh Island festiva.

Cesta koja vodi prema plaži je zatvorena, a jaka bura raznosi dim i plamenove, piše net.hr. Vatrogasci su postavili zaštitnu ogradu i gasiti vatru koja je zahvatila borovu šumu. Na teren su u pomoć došla i dva kanadera Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss.

Neki od očevidaca tvrde kako je požar podmetnut.

Hrvoje Ostović, vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije, rekao je za Dnevnik.hr da je na terenu dovoljan broj vatrogasaca. “Gori borova šuma i mještovita šuma. Dio je izgorio. Nema ugroženih objekata, ugostiteljski objekti su zaštićeni. Na terenu su 64 vatrogasca s 22 vozila iz Ličko-senjske i Zadarske županije, a u zraku su tri kanadera”, rekao je te dodao da je zadimljenost cijelog područja velika zbog jakog vjetra promjenjivog smjera.

Pogled na Zrće iz Stare Novalje (foto: Vatrogasci – oni su naši heroji):

Stanje jutros:

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “VIDEO Izbio velik požar na Zrću, evakuirani klubovi”

  1. Šteta borova, ali nek izgore sve te narko prčvarnice

    Kaliprst!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program