VEČERAS DERIVAT FESTIVAL Zoran Prodanović Prlja, Let 3: “Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, izuzetno prisan i prijateljski odnos”

Objavljeno: 19.7.2019. u 08:51
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Derivat festival # 1

Festival dobre glazbe i druženja

Petak, 19.07. 2019.

Poljana iza Gradske knjižnice Zadar / 17 sati

To je taj dan / DERIVAT FESTIVAL # 1

Derivat festival # 1 održava se u petak, 19. 07. 2109. Ovaj događaj festivalskog karaktera započinje već u 17 sati Bankom na Derivatu, manifestacijom čiji je cilj umrežavanje i suradnja različitih formalnih i neformalnih udruženja kao put prema živoj i održivoj lokalnoj zajednici.

Nakon Banka na Derivatu slijedi glazbeni program, a raspored izvođača je slijedeći:

D. Klemenza: 19.00h

Šumovi protiv valova: 19.30h

dRBonito: 20.45h

The Siids: 21.30h

Let 3: 22.30h

Repetitor: 00.00h

ULAZNICE

Na dan održavanja festivala cijena ulaznice je 120 kn i može se kupiti na ulazu festivalski prostor od 19 sati.

Detaljne informacije o Derivat festival # 1 možete pronaći na www.teatroverrdi.eu.

U nastavku donosimo inerview s pjevačem grupe Let 3, Zoranom Prodanovićem Prljom s kojim je razgovarala Mare Knežević.

Nastupate u Zadru po tko zna koji put, ali na prvom izdanju Derivata. Veselite li se svirci?

LET 3: Veselimo se svakoj svirci pa naravno i ovoj na Derivat festivalu. Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, specifičan odnos koji je izuzetno prisan i prijateljski tako da smo sigurni u to da se i publika veseli ovom našem nastupu jednako kao i mi.

Ovaj nastup je drugačiji jer na njemu svirate samo prva dva albuma. Hoćete li se za to posebno pripremiti?

LET 3: Naravno da ćemo se pripremiti za taj repertoar koji jako volimo izvoditi.  Kad smo objavili reizdanja ta naša prva dva albuma smo napravili serijal koncerata koji smo nazvali “Let 3 u Rupi”, a održali su se u našoj prostoriji za vježbanje. U tom serijalu smo održali sedam koncerata na kojima smo izvodili materijal s ta dva albuma, na svakom koncerata je bilo prisutno stotinjak naših štovatelja i pamtimo ih kao jako uspješne. Nakon toga periodično održimo i takav nastup. Jedan od razloga je taj što zaista uživamo u izvedbi tog materijala drugi je taj što ga i naša publika voli, iako dobar dio tog materijala godinama izvodimo i na tzv. regularnim nastupima. Veseli nas to što se na tim nastupima okuplja i naša mlada publika koja je bila premlada, ili se još nije ni rodila u vrijeme kad su ti albumi izlazili. To još jedan argument za takav format našeg koncerta.

Kako danas gledate na ta dva prva albuma?

LET 3: Gledamo na njih s poštovanjem i ljubavlju. Nastali su u vrijeme raspadanja bivše države i odlično opisuju situaciju koja je ona vladala. Također, bez lažne skromnosti tvrdimo da su to vanvremenska i antologijska ostvarenja.

Zadarska publika vas voli, uz vas među ostalima nastupa i bend Repetitor iz Beograda, kakvu svirku predviđate za ovu toplu srpanjsku noć?

LET 3: Čestitke onome koji je radio program festivala i odlučio publici ponuditi dva vrhunska izvođača iste noći. Bit će to noć za sladokusce. Očekujemo izobilje užitka na Derivat festivalu. Pozivamo svih da nam se pridruže u uživanju.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
VEČERAS DERIVAT FESTIVAL Zoran Prodanović Prlja, Let 3: "Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, izuzetno prisan i prijateljski odnos", 1.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za “VEČERAS DERIVAT FESTIVAL Zoran Prodanović Prlja, Let 3: “Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, izuzetno prisan i prijateljski odnos””

  1. bit ce sou

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program