TUNUARA 2019. Sutra počinju “Kualjske ribarske noći” – stiže i ministar Tolušić?

Objavljeno: 17.7.2019. u 15:40
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Sutra u Kalima počinje tradicionalna manifestacija˝Kualjske ribarske noći-Tunuara 2019˝ koja će trajati od 18. – 20. srpnja.

Evo najave organizatora:

Tunuara poziva u autentično ribarsko mjesto s ciljem promocije ribarstva i ribe, a planiranim programom događanja nastoji da provedeno vrijeme u Kalima bude interesantno i zabavno.

Istaknut ćemo gastro ponudu u kojoj se nudi isključivo riba, tuna, srdele, brancini, orade, ugor spravljena na različite načine.

Popodnevni program u petak biti će obogaćen ribarskim maratonom: veslačko natjecanje, prenošenje kašeta, potezanje konopa, krpanje mreža..

Atrakcija manifestacije je trosatni defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom (subota 20.7.) u 13:00h koji simbolički sugerira o gospodarskoj i tradicijskoj važnosti ribarstva za Kali. Na defileu će sudjelovati desetak ribarica prepunih gostiju.

17. znanstveno-stručni skup o ribarstvu

Bitan segment programa je 17. znanstveno-stručni skup o ribarstvu (petak 19.7. s početkom u 10:30h) koji organiziramo u suradnji s ministarstvom poljoprivrede, Institutom za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, te LAGUR-om Plodovi mora.

Najavljen je i dolazak ministra poljoprivrede g.Tomislava Tolušića, pomoćnika ministra mr.sc. Ante Mišura i suradnika iz uprave ribarstva, predstavnici vodećih tvrtki iz ribarstva i marikulture, te ostali dionici iz ribarskog resora.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program