Svjetski putnici večeras stižu u Crkvu sv. Nikole

Objavljeno: 11.7.2019. u 12:18
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Večerašnjim koncertom u Crkvi sv. Nikole u 21 sat obilježavamo nekoliko važnih obljetnica: naime, dolaze nam veličanstveni Zagrebački solisti koji su na Glazbenim večerima u sv. Donatu prvi put nastupali prije točno pola stoljeća! Dašak impresivne karijere tog ansambla, koji je izveo više od četiri tisuće koncerata na najvećim svjetskim pozornicama i snimio sedamdesetak nosača zvuka, možete doživjeti u razgovoru s kontrabasistom Mariom Iveljom u današnjem Zadarskom listu, a zanimljivost je da se Ivelja ansamblu pridružio prije točno četiri desetljeća.

Zagrebački solisti u Zadar nam dolaze s istaknutim mladim saksofonistom Lovrom Merčepom, a na programu je Koncert za alt-saksofon i gudače Pavla Dešpalja kojeg je skladatelj počeo pisati 1961., iste godine kada je pokrenuo Glazbene večeri u sv. Donatu. Bit će to, dakle, večer prepuna simbolike i vrhunske glazbe!

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kneževe palače od 11 do 13, te od 19 do 21 sat, a ispred Crkve sv. Nikole prodaja počinje sat vremena prije održavanja koncerta. Cijena ulaznice je 50 kn; za prijatelje GVD-a, umirovljenike, studente i ratne invalide cijena iznosi 40 kn, a 20 kn za učenike i studente glazbenih škola odnosno akademija. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je samo na blagajni Kneževe palače.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program