SMJENE U VLADI Odlaze Žalac, Murganić i Tolušić

Objavljeno: 18.7.2019. u 08:12
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije na kojoj je rekao kako je za promjene u Vladi dobio podršku u stranci te koalicijskih partnera u parlamentarnoj većini.

- Promjene će omogućiti Vladi da bez bilo kakvih opterećenja nastavi s provedbom programa Vlade, nastavi s brojnim aktivnostima koje se odnose na rast gospodarstva, na jačanje solidarnosti u društvu, na smanjivanje polariziranosti i tenzija u hrvatskom društvu i u konačnici da ostvarimo ono za što smo dobili povjerenje na izborima 2016. godine, a kruna tih aktivnosti bit će predsjedanje Vijećem Europske unije. u prvoj polovici 2020. godine, rekao je Plenković.

- Na tim temeljnim postavkama je i koncipirana ova rekonstrukcija Vlade koja je, kao što vidite, veća nego što su bila nagađanja u medijima, rekao je Plenković.

Novi potpredsjednici Vlade bit će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić koji će koordinirati aktivnosti za gospodarstvo.

Na mjesto ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić dolazi iskusni diplomat i aktualni veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Grlić Radman, rekao je Plenković.

Nova ministrica poljoprivrede bit će dosadašnja državna tajnica u tom ministarstvu Marija Vučković, a umjesto Nade Murganić ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku bit će saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a bit će Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava na čije će čelo doći Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a.

Na upražnjeno mjesto ministra državne imovine na koje je u ponedjeljak ostavku dao Goran Marić stiže Mario Banožić. On je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prije pet dana za novog ministra uprave umjesto Lovre Kuščevića predstavljen Ivan Malenica, sadašnji dekan Veleučilišta u Šibeniku.

Sanja Putica postaje državna tajnica u ministarstvu obrazovanja, Nikolina Brnjac postaje državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a Josip Bilaver državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Premijer Plenković od svih ministrica i ministara očekuje maksimalni angažman u ispunjavanju ciljeva i realizaciji programa Vlade.

- Pred nama je još dosta rada. Cilj rekonstrukcije je da neopterećeni krenemo realizirati one ciljeve koji su važni za dobrobit hrvatskog društva i građana, rekao je Plenković.

Zahvalio je svim dosadašnjim ministrima i njihovim doprinosima u resorima koje su vodili. Pobrojao je njihove uspjehe i postignuća.

Sve ove promjene šef HDZ-a i Vlade Andrej Plenković priopćio je i partnerima u vladajućoj koaliciji na sastanku prije ove konferencije za medije. Iz izjava pojedinih čelnika moglo se zaključiti da će premijer bez problema dobiti potporu za predloženu rekonstrukciju.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
SMJENE U VLADI Odlaze Žalac, Murganić i Tolušić , 1.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “SMJENE U VLADI Odlaze Žalac, Murganić i Tolušić”

  1. e…pa ova vlada je ko Big B. ..dobiju zadatak …napune imovinske kartice …onda gube imunitet i ispadaju iz igre !Nego ministar Kujundžić ima već dugo imunitet..kad će taj napustiti BB …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program