Plenković: Idemo u rekonstrukciju vlade

Objavljeno: 10.7.2019. u 08:14
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je sinoć da je od Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dobio potporu za ambicioznu rekonstrukciju vlade, no nije iznosio konkretna imena poručivši da će sve reći na vrijeme.

“Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u vladi – svojevrsnu rekonstrukciju. Na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih naših programskih ciljeva – da se zemlja kvalitetno pripremi za za nas izrazito važno predsjedanje EU-om u prvoj polovici 2020., da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore i da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović”, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja je trajala tri i pol sata.

Također, istaknuo je, da nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića, on osobno kao predsjednik HDZ-a ne želi da bilo kakve insinuacije, medijske ili u javnom prostoru te one koje imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene radnje, dopuste da se ugrozi ni rad vlade, stranke ni politika u kojoj HDZ, kao najsnažnija stranka u zemlji, ima zadaću ostvariti društvenu koheziju te smanjivati napetosti u vrlo polariziranom društvu.

Uz to, naveo je, HDZ ima zadaću voditi zemlju politički, gospodarski i socijalno naprijed.

Osvrćući se na današnji sastanak vladajuće koalicije, Plenković je rekao da su na njemu njihovi koalicijski partneri vrlo jasno rekli da podržavaju rad vlade i aktivnosti koje sada rade te su se spremni angažirati u ostvarivanju svih njezinih ciljeva.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je i da svi članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća podržavaju smjer vlade i politike HDZ-a koja je, kako je istaknuo, osigurala političku stabilnost u zemlji u zadnje tri godine, stvorila potreban mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska ostvari velike iskorake, posebice kada je riječ o gospodarskim i makroekonomskim pokazateljima – rastu BDP-a, smanjenju javnog duga, većoj zaposlenosti i sl.

Na pitanje kada će se znati imena novih ministara, odgovorio je da će se to doznati kada obave dodatne konzultacije s kandidatima. Nije želio konkretno odgovoriti na upit koliko će široka biti rekonstrukcija vlade poručivši da će sve reći kada procijene da je vrijeme za to. “Sve ćemo vam reći na vrijeme”, rekao je.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Plenković: Idemo u rekonstrukciju vlade, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program