KULA SKRIVANAT 8. paški Srednjovjekovni sajam

Objavljeno: 12.7.2019. u 10:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

8. paški srednjovjekovni sajam održat će se u subotu, 13. srpnja u kuli Skrivanat u staroj gradskoj jezgri Paga. Paški srednjovjekovni sajam je kulturološka i povijesna manifestacija u sklopu koje će biti prikazani srednjovjekovni viteški tabori i sajam srednjovjekovnih zanata, srednjovjekovni plesovi, prikazi oživljene povijesti, predstave, predstavljanje oružja i opreme, viteški dvoboji, turnir u streličarstvu i srednjovjekovnim igrama, streličarstvo za posjetitelje.

Kula Skrivanat je jedina postojeća od devet kula koje su branile grad Pag. Sagrađena je u 15. stoljeću i sačuvana je u izvornom obliku.

Na sajmu će, kao domaćini, nastupiti Udruga „Paška alka“, te gosti: Kliški uskoci, Šibenska gradska straža, Udruga „Red čuvara grada Zagreba“, Udruga „Stari zanati“, Povijesno-plesna udruga „Kontea“. Sajam starih zanata i viteški tabori će biti postavljeni u 19:00 sati, a program počinje u 20 sati.

Organizator i pokrovitelj VIII. paškog srednjovjekovnog sajma je Turistička zajednica Grada Paga, a suorganizator je Udruga „Paška alka“.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program