KNEŽEVA Pogledajte “Šaroliku estetiku naše svakodnevice” Maje Usmiani

Objavljeno: 09.7.2019. u 12:26
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U petak, 12. srpnja 2019. godine s početkom u 21 sat u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače svečano će se otvoriti izložba Šarolika estetika naše svakodnevice autorice Maje Usmiani.

Maja Usmiani profesorica je talijanskog jezika i umjetnica iz New Jersey-a gdje živi već duže vrijeme. Svoju ljubav prema talijanskom jeziku i kulturi ispreplela je sa svojom strašću prema umjetnosti i nakitu.

Njezin je rad pod utjecajem umjetnosti Giorgia Morandija, majstora tihih kompozicija i mira. Iako Majine slike nose nevidljivu nit koja se drži Morandijeve kompozicije i stila, njezini svakodnevni predmeti i cvijeće žive u bojama. Maja nas poziva da zastanemo i udahnemo tišinu uobičajenih, ali intimnih predmeta pored kojih prolazimo svakodnevno, da bismo vidjeli ljepotu trenutka. Njezina jaka paleta boja omekšana je tišinom i mirom dok ulazi u naša sjećanja.

Predstavljeni radovi, njezine slike i nakit, nadahnuti su Majinim uspomenama na Zadar i njezinom dubokom povezanošću sa sjećanjima, mirisima, i osjećajima mjesta.

Svoje radove izlagala je u SAD-u, na grupnim i samostalnim izložbama. Njezina zadnja samostalna izložba bila je u galeriji Montclair u New Jersey-u, a ovo je njezina prva izložba u rodnom gradu koja ostaje otvorena do 12. kolovoza.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program