Godina bez Olivera

Objavljeno: 29.7.2019. u 11:32
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na današnji dan prije godinu dana napustio nas je jedan od najvećih glazbenika svih vremena – Oliver Dragojević. Putem društvenih mreža mnogi su se glazbenici, prijatelji i obožavatelji danima opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života.

Komemoracija za Olivera je održana u splitskom HNK, a okupili su se članovi obitelji, državni vrh, kolege i prijatelji. Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića iz Splita bio je od crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji ga je posljednji put odveo u Velu Luku. Prema procjeni policije na ispraćaju je bilo više od 10.000 ljudi.

U splitskoj luci se okupilo i više stotina plovila, koji su Olivera pozdravljali sirenama i bakljadom. Uz njih, bila je i Hrvatska ratna mornarica s dvije raketne topovnjače. Nešto prije 19 sati Oliveru u čast zazvonila su zvona svetog Dujma.

Uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, velikog zvona na zvoniku sv. Duje, Olivera do Vele Luke otpratili su brodovi Lučke kapetanije MUP-a i HRM-a. Inače, bumbala su posljednji put brecala davne 1938. godine povodom smrti Ante Trumbića. Ispaljene su rakete, zapaljene bengalke, a brodovi započeli trubiti.

Oliveru je godinu dana ranije dijagnosticiran rak pluća. Bitku je izgubio. Vijest o Oliverovoj smrti prenijeli su i najpoznatiji svjetski mediji poput Associated Pressa, Washington Posta i New York Timesa.

Skupština Splitsko-dalmatinske županije mjesec dana kasnije je jednoglasno prihvatila prijedlog župana da Oliver Dragojević posmrtno bude imenovan počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program