FORTENOVA NUDI NEKRETNINE KOJE NISU U FUNKCIJI Za milijun i pol kuna oglašena prodaja i zapuštenog turističkog kompleksa iz 70-tih u Ninskoj laguni

Objavljeno: 16.7.2019. u 14:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Fortenova grupa je krenula s prodajom nekretnina iz netemeljnog poslovanja, a na posebnoj mrežnoj stranici otvorenoj u tu svrhu trenutno se nalazi 117 nekretnina. Kompanija će do sredine rujna primati neobvezujuće a do kraja listopada obvezujuće ponude za te nekretnine.

U tu svrhu je kompanija otvorila posebnu mrežnu stranicu – http://nekretnine.fortenovagrupa.hr.

Na stranici se trenutno nalazi 117 nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija grupe, koje su u potpunosti spremne za prodaju te zadovoljavaju sve zakonske propise koji se odnose na kupoprodaju nekretnina. Ponuda nekretnina za prodaju će se redovito ažurirati te će stranica biti nadopunjena novim sadržajem, pojašnjavaju iz Fortenova grupe.

Ponude za kupnju nekretnina će se zaprimati u dvije faze. U prvoj fazi, u razdoblju od 15. srpnja do 16. rujna, prikupljaju se neobvezujuće ponude, dok će proces zaprimanja obvezujućih ponuda trajati od 30. rujna do 30. listopada.

Nekretnine namijenjene prodaji na stranici su podijeljene prema kategorijama – rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine.

Podaci sa stranice govore da se trenutno prodaje najviše – 109 zemljišta, sedam komercijalnih i jedna nekretnina u kategoriji ostalo.

Za svaku od tih nekretnina dostupan je detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu. Dodatno, za objekte namijenjene prodaji, unaprijed je definiran datum i vrijeme u kojem će se objekt moći obići i razgledati.

Kako se doznaje iz Fortenova grupe, riječ o imovini kompanija koja više nije u funkciji, a u portfelju kompanija iz grupe našla se uglavnom kao posljedica Agrokorovih akvizicija u prošlosti i mahom nikad nije bila aktivirana. Budući da takvih nekretnina ima još, lista nekretnina namijenjenih prodaji će se redovito ažurirati, ponavljaju.

Kad je Zadarska županija u pitanju, oglašena je prodaja za zemljište kombinirane namjene na području Nina.

Nekretnina je smještena na zapadnom rubu grada, uz morsku obalu, locirana na morskom ulazu u Ninsku lagunu u okruženju autokampova i neizgrađenih površina. Pristup joj je omogućen asfaltiranom dvotračnom prometnicom.

Evo što stoji u daljnjem opisu:

“Morska obala uz nekretninu je u najvećem dijelu pješčana plaža. Od lokacije do povijesne gradske jezgre izvedena je uređena šetnica sa javnom rasvjetom i pristaništem za male brodice. Kopnena udaljenost od nekretnine do ulaza u gradsko središte je 650 m.

U naravi nekretnina je 26/100 dio zemljišta kombinirane namjene, a koje se sastoji od jedne katastarske čestice ukupne površine 40639 m².

Zemljište je nepravilnog oblika, neravnog krškog terena prekrivenog dijelom borovom šumom, a dijelom makijom. Pristup mu je omogućen sa juga asfaltiranom prometnicom koja se nastavlja na nekretnini i vodi do tri objekta i platoa na sjeveru koji se koristi kao parkiralište.

Objekti su smješteni u istočnom dijelu parcele, armiranobetonske su konstrukcije i datiraju iz 70-ih godina proteklog stoljeća. Projektirani su kao turističke smještajne jedinice – depadanse, dva katnosti Pr+1 i jedan prizemni. Ne koriste se, a utjecajem atmosferilija, rasta vegetacije i ljudskom devastacijom su dovedeni do ruševnog i neupotrebljivog stanja.

Sjeverni dio parcele se koristi kao parkiralište (travnata i dijelom šljunčana površina) bez posebnog uređenja sa naplatom dnevne naknade za parkiranje tijekom ljetne sezone. Sjeverno uz nekretninu je pješčana plaža krajolikom povezana prema sjeveru sa Kraljičinom plažom i plažom Sabunike. Od ukupne površine cca 20% je u turističkoj zoni a ostatak u zoni rekreacije.”

Početna kupoprodajna cijena iznosi 1.462.500,00 kn.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “FORTENOVA NUDI NEKRETNINE KOJE NISU U FUNKCIJI Za milijun i pol kuna oglašena prodaja i zapuštenog turističkog kompleksa iz 70-tih u Ninskoj laguni”

  1. RASPIKUĆE-rekli bi naši stari!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program