Emilio Kovačić i Diego Flaccadori, Bayernov košarkaški dvojac na Višnjiku

Objavljeno: 02.7.2019. u 18:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svrati li između osam i 11 sati čovjek ovih dana u pomoćnu dvoranu tri u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, ugledat će zanimljiv dvojac na parketu (budu malo i u teretani) kako ustrajno radi. Taj dvojac čine Diego Flaccadori (23), talijanski branič koji je nekoliko sezona igrao u Trentu i triput bio proglašen najboljim ligaškim igračem do 22 godine, te Emilio Kovačić, zadarski nekadašnji košarkaš, potom skaut i sad direktor razvojnoga programa i skautinga u aktualnom njemačkom prvaku, minhenskom Bayernu.

– Naš dolazak u Zadar, na Višnjik, dogovoren je u hipu na relaciji kluba i direktora Denisa Karlovića. Zašto sam u Bayernu predložio baš Zadar i Višnjik? Zato što na Višnjiku na visokoj razini postoji ama baš sve što je potrebno za ovakve programe i zato što je takve programe u ovo doba godine bolje odrađivati u Zadru nego u Muenchenu – govori Emilio Kovačić.

Prošle je godine Bayern u svoj sustav prvi put, prema praksi kakva odavno vlada u NBA, ugradio poziciju i ulogu koju je preuzeo baš Emilio.

– Kao direktor razvojnih programa i skautinga odgovaram sportskom direktoru i glavnom menadžeru. Prethodno sam radio primarno kao skaut što je značilo i do 200 dana godišnje na putovanjima, a kako mi je to u mojim godinama malo i dodijalo, a Bayern otvarao to mjesto, dogovorili smo se brzo.

Foto: Nenad Opačić

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program