Zadarska promocija knjige “70 godina, a još se bavi sportom”

Objavljeno: 13.6.2019. u 14:06
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U press salonu Športskog centra Višnjik u petak, 14. lipnja s početkom u 18 sati bit će održana svečana promocija knjige „70 godina, a još se bavi sportom“, autora Marijana Bakića. Riječ je o knjizi u kojoj je prikazano djelovanje sportskog novinarstva na području Hrvatske u posljednjih 70 godina, jer je u Zagrebu 1949. godine osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske, čiji je prvi predsjednik bio Miroslav Habunek, a glavni tajnik Zvone Mornar.

Promociju knjige organizira zadarska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, a govorit će autor knjige, glavni tajnik HZSN-a Marijan Bakić, predsjednik HZSN-a Jura Ozmec te predsjednik zadarske sekcije Željko Kapelari.

Knjiga Marijana Bakića „70 godina, a još se bavi sportom“ treća je kompilacija o povijesti Hrvatskog zbora sportskih novinara. Prvih pola stoljeća, do 1990. godine, iz pera čak 23 suradnika uredili su Žarko Susić, Zoran Kovačević i Ante Drpić. Na kraju šestog desetljeća, almanah je uredio Marin Šarec kome su asistirala osmorica novinara – suradnika.

- U ovoj monografiji nastojao sam, naravno, prikazati ono što nije zabilježeno u prve dvije knjige, što se dogodilo posljednjih deset godina, a itekako je važno za HZSN na domaćoj i međunarodnoj sportsko-novinarskoj sceni – naglasio je Bakić.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Zadarska promocija knjige "70 godina, a još se bavi sportom", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program