Zadar domaćin međunarodne konferencije “Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana”

Objavljeno: 11.6.2019. u 08:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, 11. – 13. lipnja 2019. u IMPACT centru u Zadru, održava se međunarodna konferencija „Održivi razvoj lokalnih zajednica Euro – Mediterana”

Trodnevna međunarodna konferencija „Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana” počinje danas, 11. lipnja, uvodnim govorom Cvjetane Plavša-Matić, upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ovo okupljanje predstavlja svojevrsnu pripremu za uključivanja organizacija civilnoga društva u aktivnosti koje se planiraju za ALF EURO-MED FORUM 2020, koji će se održati u travnju 2020. godine u Šibeniku s ciljem povećanja utjecaja interkulturnog djelovanja suočenog s izazovima lokalnih zajednica Euro-Mediterana.

Konferencija će u tri dana obuhvatiti sljedeće teme:

 Uloga žena u razvoju lokalnih zajednica na Euro-Mediteranu

 Održivi razvoj otoka na Mediteranu

 Društveno poduzetništvo – pokretač održivog razvoja na Euro-Mediteranu

 Obnovljivi izvori energije – nova snaga Euro-Mediterana

Od zanimljivih predavanja treba istaknuti ono 11. lipnja, gospodina Puljića iz Zaklade Mozaik koji sudjeluje u panelu na temu Društveno poduzetništvo – pokretač održivog razvoja na Euro-Mediteranu. Zajedno s njime, govorit će gospođa Elena Badeanschi iz Italije (Federazione Trentina della Cooperazione). Valja istaknuti i Rowaidu al Maaitah, članicu Upravnog odbora ALF-te bivšu senatoricu i ministricu visokog obrazovanja iz Jordana, koja će u srijedu 12. lipnja na Konferenciji govoriti o postignućima žena u razvoju lokalnih zajednica.

Adriano Bisello, iz organizacije EURAC i Daniele Messina iz organizacije FMPS iz Italije, posljednjeg će dana, u srijedu 13. lipnja razgovarati o iznimno važnoj i gorućoj temi obnovljivih izvora energije. Kroz izlaganja i primjere dobre prakse kao i pozitivna iskustva, sudionicima ove Konferencije želja je doći do spoznaja o učinkovitim modelima razvoja održivih zajednica na Euro- Mediteranu koji će se koristiti kao podloga za obrazovne programe nedavno osnovane Akademije IM:PACT.

Konferencija okuplja ukupno 90 sudionika i to iz Irske, Belgije, Francuske, Italije, Grčke, Turske, Luksemburga, Maroka, Egipta, Njemačka, Litve, Mađarske, Izraela, Švedske, Bosne i Hercegovine te Finske. Naravno, sudionici su i članovi Hrvatske mreže za suradnju na Euro- Mediteranu.

Za Nacionalnu zakladu za razvoj civilnoga društva, kao koordinatoru Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu, ovo je druga tematska rasprava koja je ujedno i priprema za najavljeni ALF EURO-MED FORUM 2020.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program