“VOZIO JE PREBRZO” ODO Zadar traži istražni zatvor za 32-godišnjaka koji je Fiatom na Meladi usmrtio pješaka

Objavljeno: 10.6.2019. u 17:19
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je 7. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. lipnja 2019. u 21,20 sati u Zadru, upravljajući osobnim automobilom marke Fiat tip Punto iz smjera sjeverozapada u smjeru jugoistoka, protivno odredbama čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iako svjestan da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te gustoći prometa, u gradskim uvjetima vožnje vozio neprilagođenom brzinom, iako svjestan da takvom vožnjom mogu nastupiti štetne posljedice po druge sudionike u prometu i olako smatrajući da se to neće dogoditi, prednjim desnim dijelom vozila u kočenju udario u pješaka koji je prelazio kolnik na udaljenosti od oko deset metara jugoistočno izvan pješačkog prijelaza iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada”, izvijestilo je ODO Zadar.

Pješak je uslijed udarca pao na kolnik s desne strane vozila gdje je glavom udario od kolnik pri čemu je zadobio ozljede (subarahnoidalno krvarenje, subduralno krvarenje i frakturu kostiju lubanje) od kojih je preminuo u Općoj bolnici u Zadru 6. lipnja 2019.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program