VIJESTI S VIŠNJIKA: Školsko košarkaško SP U 15 u Zadru u ožujku 2020.!

Objavljeno: 16.6.2019. u 12:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa Županijskim savezom školskoga sporta Zadarske županije u Press salonu Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku javnosti je predstavio pojedinosti oko domaćinstva i organizacije Svjetskoga školskoga košarkaškoga prvenstva U 15.

– Počašćeni smo što ovaj projekt možemo predstaviti u Zadru, gradu košarke. O košarci kao takvoj osobno ne bih previše, u ovom gradu ima jedna živuća legenda, Giuseppe Giergia, koji o toj igri može govoriti iz prve ruke. Kandidatura Hrvatskoga školskog sportskog saveza za svjetsko osnovnoškolsko košarkaško prvenstvo potaknuta je ovdje u Zadru i u ime našega saveza zahvaljujem svima, a posebno Županijskom savezu školskoga sporta čija je predsjednica Jadranka Duvančić ujedno i naša dopredsjednica, koji su na bilo koji način pridonijeli da naša kandidatura u jakoj konkurenciji bude prihvaćena kao najbolja moguća. Argumenti naše kandidature bili su prilično jaki, uključujući i video spot i zbog toga što ćemo biti domaćin u ožujku 2020., zadovoljni smo i presretni – kazao je Nikola Perković, predsjednik Hrvatskoga školskog sportskog saveza.

U ime Zadarske županije govorio je Ivan Šimunić, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport. On je, uz ostalo kazao da je Zadarska županija otvorenih ruku dočekala inicijativu za ovo natjecanje, te da će u svom proračunu izdvojiti određenu svotu kao oblik materijalne potpore.

– Veseli nas što će u našoj županiji i u Zadru biti tako veliko natjecanje jer za to imamo i odgovarajuću infrastrukturu. Zahvaljujemo na povjerenju – kazao je Šimunić.

U ime Grada Zadra govorila je Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Dine Bušić u UO za kulturu i šport.

– Zahvaljujemo Hrvatskom školskom sportskom savezu na povjerenju, na video spotu koji je bio dio promocije i Zadra, a Grad Zadar će, kao i druge ovakve i slične priredbe, pomoći u okviru svojih mogućnosti i kao oblik potpore priredbama i manifestacijama u kojima se mladi iz cijeloga svijeta natječu i druže – rekla je Jurinić.

Josip Košutić, voditelj Odjela za projekte i međunarodnu suradnju u Hrvatskom školskom sportskom savezu istaknuo je da međunarodna federacija školskoga sporta okuplja 118 članica na pet kontinenata, te obuhvaća oko 200 milijuna mladih. Održavaju se svjetska prvenstva u 15 sportova, a predstojeće svjetsko košarkaško prvenstvo u Zadru bit će novost jer je prvi put uvedena kategorija U 15.

– Mi imamo iskustva jer smo već organizirali svjetsko odbojkaško prvenstvo u toj dobnoj kategoriji, a ovakvi događaji znatno nadilaze sportsku dimenziju jer su izvrsna prilika za stjecanje prijateljstva i suradnje među mladim dijelom svjetske populacije – kazao je Košutić.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, pak, rekao je:

– U ime ŠC-a Višnjik izražavam snažno zadovoljstvo što će upravo ovdje biti glavnina svjetskoga školskoga košarkaškoga prvenstva sljedeće godine i drago nam je što ćemo biti domaćin tom velikom događanju. Zahvaljujemo na povjerenju.

Javnosti su još predočeni podaci da se na natjecanju očekuju sudionici iz oko 25 država s nekoliko kontinenata i to u kategorijama djevojčica i dječaka. Prvenstvo će biti održano od 15. do 22. ožujka 2020., a osim sportskoga dijela u programu su i Dan nacija, te Kulturni dan, kao i neki drugi sadržaji.

Tekst i foto: ŠC Višnjik

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program