TRI OSOBE UMRLE NAKON ŠTO SU POJELE PAKIRANE SENDVIČE: Traje istraga infekcije, proizvođač stopirao proizvodnju

Objavljeno: 08.6.2019. u 09:56
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Listerioza se ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Čovjek se zarazi jedući zaraženu hranu, sirovo mlijeko, sir, povrće, meso i drugo

Tri su osobe umrle u bolnici u Velikoj Britaniji nakon infekcije patogenom bakterijom koja uzrokuje listeriozu, a izgleda da je izvor zaraze u pakiranim sendvičima, priopćila je u petak agencija za javno zdravstvo PHE (Public Health England).

“Zaraza listerijom utvrđena je kod šestero teško bolesnih pacijenata hospitaliziranih u Engleskoj. Tri pacijenta su nažalost umrla”, navodi PHE u priopćenju.

Proizvođač sendviča The Good Food Chain zaustavio je njihovu proizvodnju dok traje istraga o okolnostima infekcije, dodaje agencija.

Listerioza se ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Čovjek se zarazi jedući zaraženu hranu, sirovo mlijeko, sir, povrće, meso i slično. Slika bolesti ovisi o imunološkom stanju osobe pa tako imunološki zdravi mogu katkad zadobiti akutni gastroenteritis s povišenom tjelesnom temperaturom, a u starijih osoba i novorođenčadi može se razviti sepsa i upala moždanih ovojnica. U trudnica se bolest preko posteljice može prenijeti na plod i uzrokovati pobačaj.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program