Pupovac: Poruka “ubij Srbina” na kraju će ubiti – Hrvatsku

Objavljeno: 16.6.2019. u 09:20
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je u srijedu u sabornici da je Hrvatska zemlja mržnje i etnički motiviranog nasilja. Bila je to vrlo oštra ocjena države u kojoj on živi, ali Pupovac smatra da ju je trebao izreći.

“Bilo je u posljednje vrijeme serija nasilnih incidenata, a prava je reakcija izostala. I u Saboru se također mogu čuti poruke mržnje prema pripadnicima romske i srpske manjina, kao i prema različitim političkim protivnicima, kakvih dugo nije bilo u hrvatskom parlamentu. Takvo je stanje i u medijima, na društvenim mrežama, na stadionima, koncertima, po fasadama zgrada… Ali, nema adekvatne artikulacije te činjenice i onda je trebalo eksplicitno reći o čemu se tu radi, a Sabor je svakako mjesto za to”, rekao je Pupovac Novom listu.

Na opasku kako se u Hrvatskoj ipak događa razmjerno malo napada na Srbe, Pupovac odgovara: “To vi mislite da ih je razmjerno malo. Mi koji registriramo govor mržnje i historijskog revizionizma zločina počinjenih tijekom Drugog svjetskog rata te verbalnog ili neverbalnog nasilja, mislimo da je to poprimilo takve razmjere da će, ukoliko se na njih na vrijeme ne upozori, po brojnosti postati takvi da će ih vidjeti i prosječan čovjek, koji ih ovog trenutka još ne vidi.”

Pupovac smatra i kako takvih napada nije bilo ranije te da je “sve započelo napadima na Vladu Zorana Milanovića kao nenarodnu i nasilnim demonstracijama u Vukovaru protiv ćirilice”.

“Već u mandatu njegove Vlade započet je projekt obnove rata, usmjeren na rušenje i Milanovića i Ive Josipovića. Njih su dvojica rušeni ratnom retorikom i militarističkim sredstvima. S tom vrstom programa i politike na vlast je došao HDZ Tomislava Karamarka, došla je drukčija Hrvatska. Ideju takve Hrvatske nije imao ni Tuđman, pogotovo ne Mesić, Račan, Sanader, Josipović i Milanović. Svi su oni imali ideju Hrvatske kao svjetovne, pluralne države, u kojoj vlada mir. Od 2013. Hrvatsku se želi graditi na platformi političkog katoličanstva”, kaže Pupovac.

“Hrvatska politička elita, kao i cijela javnost, zarobljenica poruke ‘ubij Srbina’, koja se izvikuju na stadionima. Ne usude se tome suprotstaviti i postaviti prava pitanja. Ne znaju da će to skandiranje, ako mu se ne stane na kraj, naposljetku ubiti Hrvatsku. Kako je, recimo, moguće da se u Saboru, s pravom, komemoriraju žrtve Srebrenice, obilježava stradanje Roma, ali da za Srbe nema nečeg takvog? Nitko dosad nije bio spreman sjetiti se u Saboru i žrtava Srba, naroda koji je s Hrvatima barem 200 godina, do zadnjeg nesretnog rata, dijelio istu ideju slobode”, govori Pupovac.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.2/5 (22 votes cast)
Pupovac: Poruka "ubij Srbina" na kraju će ubiti - Hrvatsku, 1.2 out of 5 based on 22 ratings

9 komentara za “Pupovac: Poruka “ubij Srbina” na kraju će ubiti – Hrvatsku”

 1. Vukovar nikada bykobap!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.6/5 (11 votes cast)
 2. Padne li Hrvatska Država moj pupavče prvi ćeš ti saznati
  Ali upamtiti svi dobro redom
  Hrvatska Država pasti neće niti u nove unije sa pupovčevim braćom nećemo
  AMEN

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (9 votes cast)
 3. Prazne glave mogu samo ponavljati kao papagaji, a zapravo ništa ne razumiju (pa tako i Hrvoje i Ventilator)…Jadan narod s takvim “domoljubima”!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.1/5 (11 votes cast)
 4. Što nije rat završio prije masu godina?
  Jadna vam kapula.
  Ostavite se politikanstava i poradite na sebi.

  Sve!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.7/5 (7 votes cast)
 5. Pupi, zapiši si u tu svoju “svesku”, u to svoje bezvezno “biltenče” u kojemu piskaraš i registriraš svakakve bezvezarije i iznosiš mnoštvo neistina slijedeću činjenicu, činjenicu koja je istinita: stranku SDSS osnovao je ratni zločinac Goran Hadžić!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (12 votes cast)
 6. Ubij, ubiti, mržnja…
  To su riječi koje najčešće izgovara ovaj “mirotvorac”.
  Pročitana priča. Točno se zna kad će se pojaviti nakon nekog incidenta u kojem je bar jedan od sudionika njegov sunarodnjak.
  Dobro ga je “locirao-identificirao” bivši predsjednik Josipović. Etno biznis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
 7. Kao bivši branitelj (14 miseci od 1992.-1995. )koji je kao i većina moje generacije nepovratno zgubi dio mladosti,kao obrtnik koji već 17 lit pokušava opstat u ovon raju parafiskalnih nameta i birokracije,kao otac troje dice,kao bivši torcidaš i vječiti Hajdukovac,kao dijete iz mišanog braka istrijanke i dalmatinca; moren gospodo drugovi
  samo reć: jebi ga ,Pupi je,bez obzira ča mi ni simpatičan, u pravu.Mržnja će nas pojist na kraju,i nećemo dočekat slobodnu (za svakog njenog čovika) i demokratsku,prosperitetnu Hrvatsku.Nećemo jer na pogon mržnje ne moremo nikamo.Samo se valjat u njoj skupa z onima koji slave svoje koljače iz drugog svjetskog rata.A dica autobusima bižiju glavon bez obzira jer ne moru više to trpit.A ča se etno biznisa tiče ima još biznismena.Od Zekanovića do Hase,svima već kaplju saborske plaće,nekima će i suverene europse dnevnice koje se supljaju ulaskom i izlaskom iz Eu parlamenta.Kad se vrate doma pričat će nam o suverenosti i etnosu.Jebi ga,plače mi se od muke ko i većini ljudi ove napaćene i prevarene zemlje velikih mogućnosti u male pameti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.2/5 (12 votes cast)
 8. Vukovar nikada ne će biti smrdljiva smrdska palanka zvana bykobap!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 9. Jesi popi svoju dožu? Pa se bunovan probudio?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program