PRIOPĆENJE UOČI RASPRAVE U ŽUPANIJI Hrast Zadar: “Pobornici rodne ideologije priznali su da nije riječ o ravnopravnosti spolova, već o tome da muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac”

Objavljeno: 23.6.2019. u 13:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Hrast Zadar priopćenjem poziva da vijećnici na sjednici koja će se održati u ponedjeljak 24.6.2019 glasuju protiv Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini.

Priopćenje koje potpisuje Darko Pedić, vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, u cijelosti prenosimo u nastavku:

“Hrast Zadar se oštro protivi „Europskoj povelji o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini“ o kojoj će se raspravljati na sjednici Županijske skupštine koja će se održati 24.6.2019. godine na prijedlog klubova vijećnika SDP-a, HNS-a i DSU-a.

Hrvatska javnost se već upoznala sa značenjem pojma „rod“. Pale su sve maske. Pobornici rodne ideologije otvoreno su priznali da pojam rod nije prvenstveno vezan uz ravnopravnost dva spola – ženskog i muškog, već je pojam rod vezan uz jednu potpuno neznastvenu sliku o čovjeku, uz ideologiju koja tvrdi da svaki muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac.

Tvrdilo se da će Istanbulska konvencija suzbiti nasilje među ženama. Istanbulska konvencija u Hrvatskoj nije smanjila nasilje, niti u zemljama u kojima je ratificirana.

Umjesto da se bavimo borbom za stvarnu ravnopravnost spolova i da raspravljamo o dokumentima koji zaista mogu i žele smanjiti nasilje nad ženama, mi ponovno dobivamo dokument koji vrvi neznastvenim i ideološkim pojmom rod i njegovim inačicama: rodne uloge (str.3.), rodna dimenzija (str.4.), rodne razlike (str.8.), rodni stereotip (str. 8., 24.), rodna perspektiva (str. 9., 25.), rodno osjetljivi proračuni, rodno osviješćena politika (str.9.), rodna procjena (str. 15.,16., 27.), rodne implikacije (str.19.), rodno utemeljen pristup (str. 21.), rodno utemeljeno nasilje (str.25) itd.

Hrvatsko društvo nužno treba napredovati u ravnopravnosti spolova. Da bi se društvo razvijalo, nužno trebamo poboljšati položaj žena, no tu ustavnu vrijednost trebamo jednako tako nužno osloboditi od ideologija kojima se želi uništiti obitelj, brak, rađanje djece i sve ostale tradicionalne vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod.

Ovim putem apeliram na sve županijske vijećnike da glasuju protiv usvajanja ove povelje.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
PRIOPĆENJE UOČI RASPRAVE U ŽUPANIJI Hrast Zadar: "Pobornici rodne ideologije priznali su da nije riječ o ravnopravnosti spolova, već o tome da muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac", 5.0 out of 5 based on 1 rating

4 komentara za “PRIOPĆENJE UOČI RASPRAVE U ŽUPANIJI Hrast Zadar: “Pobornici rodne ideologije priznali su da nije riječ o ravnopravnosti spolova, već o tome da muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac””

 1. ovaj lik radi kao kontrolor karata u liburniji hahahahahaha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 2. Kakve to veze ima di radi i što radi sa člankom?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Moram priznati da sam komentar napisao brzopleto i ispricavam se na tome. Nemam problem s tim tko sto radi, bitno je da se svaki posao radi casno i posteno.
  Ono sto sam htio reci je da je Hrast na Lokalnim izborima 2017. bio u koaliciji sa HDZ, a ovaj gospodin radi kao kontrolor, siguran sam ne od prije 2017. godine, pa sam zakljuci. Znam da nema veze s clankom, ali eto, ponukalo me da napisem, ocito svak ima svoju cijenu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Uhljebilo ga na fino..sad prodaje spike.
  Tokar-kontroler kako bi ja mogao tako?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program