OBILJEŽEN DAN OPĆINE KUKLJICA Načelnik Boško: “Turistička ponuda bit će obogaćena turističkim vlakićem koji će voziti duž obale”

Objavljeno: 13.6.2019. u 12:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Kukljici je u srijedu, 12. lipnja 2019. godine obilježen Dan općine, ujedno i 23. godišnjica njezina osnutka.

Općinski načelnik Marin Boško u pozdravnom je govoru istaknuo kako je posljednjih godinu dana u Kukljici provedeno 11 projekata vrijednih više od pet milijuna kuna, od čega su dva milijuna dobili iz nacionalnih i europskih fondova.

„Sagrađen je dječji vrtić kojega upravo opremamo, a svečano otvaranje imat ćemo u rujnu. Izgradili smo novo mjesno groblje, obnovili smo fasadu na općinskoj zgradi i javnu rasvjetu, a nastavljena je i katastarska izmjera. Drago mi je što mogu najaviti da će potkraj lipnja započeti gradnja novog dječjeg igrališta u parku ispred općinske zgrade, a turistička ponuda bit će obogaćena uvođenjem turističkog vlakića koji će voziti duž obale“, naglasio je Boško te se pohvalio da su napravljeni i znatni pomaci u infrastrukturi sanacijom nerazvrstanih cesta, plaža i obale.

Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić, načelnici svih općina s otoka Ugljana i Pašmana te čelni ljudi Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

Zamjenik Mršić istaknuo je da Zadarska županija pokušava pratiti sve ono što se događa u svim našim općinama i gradovima te pružiti pomoć lokalnoj vlasti u ostvarenju kvalitetnih razvojnih projekata.

Pozvao je općinsku upravu da bude aktivna u osmišljavanju novih razvojnih projekata, osobito onih za koje može dobiti novac EU fondova, a za pripremu kojih može koristiti pomoć županijskih razvojnih agencija.

„Vi ste ti koji ste najbliži svojim stanovnicima i samim time najupućeniji u njihove probleme i potrebe. Osluškujte ih i ponudite rješenja vodeći uvijek računa o tome da je potrebno mlade obitelji zadržati na otoku stvarajući im što bolje životne uvjete“, poručio je Mršić.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
OBILJEŽEN DAN OPĆINE KUKLJICA Načelnik Boško: "Turistička ponuda bit će obogaćena turističkim vlakićem koji će voziti duž obale", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program