NOBI FEST U Kazalištu lutaka dodijeljen zadarski Oscar – FOTO

Objavljeno: 12.6.2019. u 08:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Kazališna udruga IGRAJMO SE ZADAR sinoć je u KLZ ZADAR održala 6. NOBI, javnosti poznatiji kao zadarski Oscar.

Povjerenstvo 6. NOBI-ja u sastavu VJERA VIDOV (glumica KLZ), ANITA GORETA (kostimografkinja) i MATIJA ŠANGO-ŠIMURINA (dramska pedagoginja) i ove je godine imalo zahtjevnu ulogu, odabrati najbolje glumce.

Dobitnici 6. NOBI-ja nagrade za najbolja glumačka ostvarenja (najbolju glumicu i najboljeg glumca) pri IGRAJMO SE ZADAR u 2019. godini su:

1. Grupa: BARBARA ĆURKOVIĆ I KARLO TOKIĆ

2. Grupa: ZOLA UŠALJ I DIEGO MARŠAN

3. Grupa: ZARA PEDIŠIĆ I FRANE SURAĆ

4. Grupa: LUCIJA MITROVIĆ I NIKA RADETIĆ

Ove godine dodijelio se i počasni NOBI i to glumcu suradniku ROBERTU BRKLJAČI koji je glumio u predstavi LAŽEŠ MELITA, a i sam je nekad bio jedan od polaznika Igrajmo se.

U prigodnom programu koji je vodila Ana Marušić, dodjelu zlatnog kipića, diploma svim polaznicima i zahvalu suradnicima prikazana su i dva kratka filma:

Dokumentarna reportaža Čarobnjak iz Oza (making of), autora Ante Parunova, dugogodišnjeg polaznika Igrajmo se Zadra i dobitnika NOBI-ja za 2016. i 2017.godinu.

Bridge Stories, kratki film koji je nastao kao posljedica video komunikacije djece iz Igrajmo se i turske škole Yesilkoy 2001 Koleji iz Istanbula, pod mentorstvom Lucije Dovranić i Lidera Hepgenca. Kao glavna tema izrodilo se vršnjačko nasilje, kao i nasilje preko interneta.

Tri godine s Udrugom uspješno surađuje i plesna pedagoginja i koreografkinja Tajana Cvjetković, voditeljica plesne udruge Okret koja se predstavila koreografijom Put u nepoznato.

Nakon 6. NOBI – ja i tri uspješne predstave: ČAROBNJAK IZ OZA (Lucija Dovranić), LAŽEŠ MELITA (Matija Šango Šimurina) ovu školsku godinu zaokružit će nastupom na Kvartart festivalu 15.06. izvedbom predstave MI DJECA S KOLODVORA ZOO (Lucija Dovranić).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program