Milanović kaže da je sam sebi najveća konkurencija

Objavljeno: 22.6.2019. u 14:12
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici predsjednički kandidat Zoran Milanović osvrnuo se na predstojeću kampanju i otkrio tko mu je najveća konkurencija.

Za financiranje kampanje kaže da će o tome kada dođe vrijeme. “Kampanje su sve skromnije što se tiče financija, sve manje se troši. Sjećam se 2007. tada je bilo neizdrživo, nismo mogli pratiti ritam HDZ-a. Sljedećih 10 godina bilo je puno kontroliranije, transparentnije u svim strankama. Mislim da će ova kampanja biti financijski skromna.”, kaže Zoran Milanović.

Na pitanje boji li se Miroslava Škore kao konkurentskog kandidata odgovara: “Bojim li se Škore? Nema tu straha, nadmetat ćemo se pa tko bude uvjerljivi, tko bude jači. Vjerujem da će Hrvatska odabrati moderno, ne mogu reći novo, ali nisam ni baš tako star i potrošen. Ali jest strašan sud javnosti, izlažem se tome opet spremno.

Prihvatit ću svaki ishod. Nisam anketni favorit, prije sam uvijek bio mramorna gromada, biti anketni favorit, time mi je i lakše, nemam odgovornost velike stranke.”

Dodao je i kako nije kritizirao predsjedničku funkciju, nego je rekao “da ona kako je Ustavom određena u Hrvatskoj doprinosi tome da se ljudi koji su izabrani za predsjednika osjećaju većim od života i da se ponašaju malo grandomanski, megalomanski.”, prenosi Večernji list.

Prisjetio se i parlamentarnih izbora na kojima je izgubio vlast. “HDZ je dobio malo više glasova od SDP-a i tog trena sam ja shvatio da nemam moralno pravo tražiti da budem mandatar. SDP je bio jaka stranka, a Plenković je svoju stranku na zadnjim izborima srozao na 22 posto. Ne bih htio o tome više govoriti. To je njihov problem, ne želim nikome od njih pakost.

Kao što je govorio Abraham Lincoln, da se malo poslužimo otrcanim poslovicama, prema svima sa dobrom vjerom, a ni prema kome pakosno. Pa i u vezi ovih priča da su Grabar-Kitarović i Plenković kandidati za Europsku komisiju… Koliko je to realno, to je važno pitanje, ali ja nemam ništa protiv toga.

Sjetimo se kada su kolege 2016. ružno sabotirali kandidaturu Vesne Pusić za funkciju glavne tajnice UN-a. Koja nije bila realna, ali to je trebala biti naša osoba na nekom važnom mjestu pa su je barem trebali pustiti da se natječe. Dakle, ja želim da hrvatski kandidat ako je to ikako moguće, dođe u Vijeće Europe na poziciju tajnika ili tajnice.

A ako netko od ovo dvoje može biti predsjednik Europske komisije, dapače, bez obzira što ja mislio o njima ovdje u Hrvatskoj. Posao predsjednika Komisije nije da radi za svoju zemlju, nego da štiti europske ugovore.

Na pitanje hoće li doći na proslavu Dana državnosti kod predsjednice, Milanović je odgovorio kako to nije proslava već koktel te da će biti s obitelji.

Na pitanje koga smatra najvećom konkurencijom, spremno je odgovorio: Sebe!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Milanović kaže da je sam sebi najveća konkurencija, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

2 komentara za “Milanović kaže da je sam sebi najveća konkurencija”

 1. Ludi Zoka, ha ha ha ha…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Može li se to protumačiti ovako. Teoretski je moguće da Milanović bude jedini kandidat. Ni tada nije siguran u pobjedu, jer se boji sebe.
  A vodio bi državu!?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program