KAKO JE BITI UGOSTITELJ U HRVATSKOJ; Na jelovniku naveo sve poreze koje mora plaćati državi: ‘Koji kralj!’; ‘Neće taj još dugo…’

Objavljeno: 11.6.2019. u 16:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Jedan je ugostitelj na jelovniku svoga restorana dao ispisati sve poreze i doprinose koje mora plaćati državi te je parafrazirao turistički slogan napisavši ‘Mala zemlja s velikim porezima’

Hrvatska je jedna od porezima najopterećenijih zemalja u Europskoj uniji, a to opterećenje posebno osjećaju ugostitelji. Jedan od njih odlučio se tome gorko narugati pa je na prednju stranu jelovnika u svome restoranu, podno dobrodošlice gostima, dao ispisati sve poreze i doprinose koje mora plaćati državi.

Fotografija njegova cjenika objavljena je na Facebook stranici “Protiv poreza”. Nakon što je naveo da su “PDV i porez na potrošnju uračunati u cijenu”, ugostitelj za kojeg nije objavljeno odakle je, redom je pobrojio sljedeće poreze i doprinose koje plaća državi:

PDV 25%

Porez na potrošnju 3%

Porez na dohodak 36%

Doprinos za mirovinsko 15%

Doprinos za zdravstveno 16,5%

Doprinos za Regos 5%

Na koncu je otisnuo na engleskom “Dragi gosti, svi su porezi uključeni u cijenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima.”

Objava je dobila brojne reakcije. Evo što pišu:

“Šteta da nije naveo i parafiskalne namete. Komunalije, komore, šume, vode, spomeničke rente itd.”

“Ovo je tek početak spiska… istina je još gora”

“Haha, koji kraaalj”

“Neće taj dugo”

“Užas, ovo je vrhunac…”

“Pa ti živi od ugostiteljstva”

“Svaka čast!!! ali fali još postotaka….!!!! Od muke je i zaboravija vjerojatno kad je otiša jelovnik se sitija da nije sve navea…. A ko to more popamtiti. I onda jučer izleti članak da ministar Marić radi dobar posa”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “KAKO JE BITI UGOSTITELJ U HRVATSKOJ; Na jelovniku naveo sve poreze koje mora plaćati državi: ‘Koji kralj!’; ‘Neće taj još dugo…’”

 1. To triba plakate lipiti po gradu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 2. Lažni Branitelj

  PDV ne plaćaš ti, već potrošač, samo što ga ovakvi ne proslijeđuju di bi tribali. Da si naveja druge namete, poput ZAMP-a,… hajde, navedeno se plaća bilo di u kulturnom svitu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program