Irski novinar objavio 38 životnih savjeta – zaista su sve čega se trebate držati u životu

Objavljeno: 27.6.2019. u 08:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Irski tviteraš i novinar Declan Cashin na Twitteru je povodom svog 38. rođendana s pratiteljima odlučio podijeliti 38 mudrosti koje je naučio tijekom života.

“Danas sam napunio 38 godina. Evo 38 stvari koje želim podijeliti za vaš užitak/ruganje/trolanje/razmatranje. Nisu poredane po važnosti i ne odnose se na sve vezano uz moj život. Ali ovo je 38 stvari koje sam s vremenom naučio”, napisao je Cashin pa započeo.

Pod brojem jedan se dotaknuo alkohola. Savjetuje svima koji su u tridesetim godinama života da pokušaju smanjiti s alkoholom. “Ako vam se ne svidi, to je ok. Ali meni je promijenilo život”, zaključio je.

“Nabavite si psihologa ako možete. Svi. Čak i ako mislite da vam ne treba. A pogotovo ako mislite da vam treba”, napisao je pod rednim brojem dva. Zatim je savjetovao i da počnete slušati audioknjige, ali i da pomognete svojim prijateljima s djecom. “Ne vjerujte im kad kažu da imaju sve pod kontrolom. Umorni su. Ponudite se da pričuvate djecu. Inzistirajte na tome”, rekao je.

Među savjetima našao se i onaj o posjetu kiropraktičaru te jedan o zubaru. “Nikad ne izbjegavajte odlazak zubaru”, kaže Declan.

“Tata mi je umro ove godine. To me slomilo. Potpuno sam dezorijentiran. Gubitak roditelja će biti grozan u bilo kojoj dobi. Budite blagi prema sebi”, savjetovao je.

“Ne postoji posao za čitav život. Niti karijera za čitav život”, smatra on, a ima savjet i za one koji traže posao.

“Kad vam ponude novi posao, uvijek tražite više novca nego što mislite da je moguće da dobijete. Uvijek. Apsolutno uvijek. Teško ćete to dobiti kad već počnete raditi.”

“Super je raditi stvari sam, kao primjerice otići u kino. No, kad smo kod toga, još uvijek mi je problem petkom ili subotom sam otići u restoran”, napisao je.

“Uspoređivati se s drugima je mentalna katastrofa. Ja još to radim, no pokušavam biti svjestan toga kad to radim.”

“Mislim da si nikad neću moći priuštiti stan. Ok sam s tim. Zapravo, nisam baš, ali pokušavam biti.”

“Dug je problem koji vam uništava dušu. Sprječava vas da živite svoj život. Većinu tridesetih sam proveo boreći se s dugovima. Posebno je strašan onaj na kreditnoj kartici.”

“Nova godina je posebno strašna. Izađite 30. prosinca ako morate, a 31. prosinca provedite kući i nemojte raditi ništa”, napisao je pa dodao i savjet o odmoru u siječnju. “Ako možete, isplanirajte si odmor na nekom mjestu gdje je toplo u siječnju. Svakog siječnja.”

“Što sam stariji, to više cijenim i volim svoje braću i sestre.”

“Trudite se oko prijateljstava.”

“Prestanite si govoriti da niste dovoljno dobri ili kvalificirani za poslove u vašoj struci. Pogledajte svijet oko vas. Pogledajte ljude koji su glavni. Vjerujte mi, dovoljno ste dobri. Kvalificirani ste.”

“Pokušajte dolaziti na vrijeme.”

Ima tu još mudrosti koje je Cashin podijelio sa svijetom, a sve možete pogledati niže.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program