Grabar-Kitarović o izvještaju SOA-e: Hrvatska je sigurna zemlja

Objavljeno: 04.6.2019. u 16:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Hrvatska nema razloga za brigu, ali uvijek ima razloga za oprez, komentirala je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), ističući da je Hrvatska sigurna zemlja.

U izvješću o radu u prošloj godini SOA je objavila kako je sigurnosna situacija u Hrvatskoj stabilna te da trenutno ne postoje naznake ni vidljivi potencijali njezine znatnije destabilizacije.

- Vjerujem institucijama i agencijama koje se bave zaštitom hrvatskog teritorija. Država nema razloga za brigu, ali ima razloga za oprez, uvijek, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Naglasila je da je Hrvatska sigurna zemlja koja treba surađivati sa susjednim zemljama kada je riječ o razmjeni podataka o potencijalnim opasnostima, o kretanjima ljudi, posebno kada je riječ o povratnicima iz tzv. Islamske države, iz sirijskog i iračkog rata.

Grabar-Kitarović komentirala je i navode iz SOA-ina izvješća o djelovanju nekih država koje “Hrvatsku žele etiketirati svakojakim imenima i na taj način kreirati naš imidž u svijetu”.

Ustvrdila je da se moramo potruditi i odgovarati na te namjere te imati protuargumente koji će ići u pozitivnom smislu, predstavljajući Hrvatsku kao modernu europsku državu po mjeri čovjeka kako bismo se udaljili od imidža hrvatske kao balkanske zemlje.

Novinare je zanimalo i smatra li da susjedna Bosna i Hercegovina stvara probleme Hrvatskoj u vezi s migrantima.

- Ja bih voljela vjerovati da ne, ali očito je da problema ima i zato sam rekla da moramo biti u neprestanom kontaktu sa susjednim državama, razgovarati s njima i rješavati sve – ne samo na razini SOA-e, nego i politički, zaključila je predsjednica.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.0/5 (4 votes cast)
Grabar-Kitarović o izvještaju SOA-e: Hrvatska je sigurna zemlja, 2.0 out of 5 based on 4 ratings

2 komentara za “Grabar-Kitarović o izvještaju SOA-e: Hrvatska je sigurna zemlja”

 1. Aj reci to onoj maloj koju je ona zvijer umalo ubila.
  Isprazna retorika, HR je i dalje nazalost balkanska drzava.
  Niposto europska, a kamo li po mjeri covjeka.

  Zadnji!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Čim oni ovako na sva zvona objavljuju znači dogodit će se nešto

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program