DERIVAT # 1 Festival dobre glazbe i druženja u Zadru

Objavljeno: 06.6.2019. u 13:59
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Već najavljeni Derivat festival, 19. 7. 2019. u Zadru, objavljuje kompletan program te najavljuje promotivno druženje u Botaničar baru u Zagrebu 7. 6. 2019. s početkom u 20.30h:

Nova imena na Derivat # 1 festivalu

Šumovi protiv valova / The Siids / dRBonito / D. Klemenza / Banak na Derivatu / El Commando / Mr.d

Derivat # 1 ponosno predstavlja nova imena koja će se pridružiti Repetitoru i Letu 3 / svira prva dva na premijernom izdanju ovog festivala dobre glazbe i druženja. Uvjereni smo kako će svaki od pozvanih sastava duboko impresionirati zadarsku publiku, riječ je o pravim, manje poznatim biserima, u zadnje vrijeme izuzetno zanimljive hrvatske alternativne glazbene scene.

Šumovi protiv valova experimental / avantgarde / psyhodelic sastav očarao je publiku prvijencem nazvanom po imenu benda. Njihovi nastupi su unikatna čarolija za ljubitelje eksperimetalnog rock zvuka.

Ovi „ glazbeni putnici kroz vrijeme „ oduševit će vas svojim beskompromisnim nastupom i odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje.

The Siids su electro / dark / pop rock duo snažne energije i visoke estetike. Oni spajaju grandioznost s intimnošću, melodioznost i ritmičnost. Vizualni identitet im prati glazbeni. Izrazito zahtjevno prilaze kreaciji svoje glazbe, kao i vizualnoj prezentaciji radova. Ukoliko vam se njihovom koncertu učini da čujete utjecaje Editorsa, Phantograma, The Killsa ili Depeche Modea, na pravom ste tragu.

dRBonito su ta čarobna kombinacija gitara, bas i bubanj, čiji je rezulat je miminalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju. Inspiraciju crpe iz različitih glazbenih perioda i stilova, pa ako tijekom njihovog nastupa čujete i funk i dub, i rock i punk, dobro ste čuli.

D. Klemenza je čovjek pokret, performer, glumac i glazbenik pomaknutih i upečatljivih  karaketristika snažne energije. Klemenza je ujedno i prva postava Montažstroja – say yo for rock&roll!

BANAK NA DERIVATU

2nd floor / after party

Za one upornije na Derivatu # 1 osigurali smo 2nd floor i kvalitetan after party. Kako Derivat ne robuje žanrovskim ograničenjima, a eklektičnost je osobina modernog festivalskog čovjeka, dva DJ-a, El Commando i Mr.d odvesti će vas u svijet techna, acida i elektra.

El Commando je član kolektiva Pulp, Taman, No Balance. Svoj zvuk traži kroz techno, house, electro i bass glazbu, osobito se trudi publiku svaki put iznenaditi, ne upasti u predvidljivost.

Mr.d kao selektor stilski nije ograničen, poteže od industriala do disca i nazad, ali kad je pravi ples u pitanju očekujte da gura acid, techno i electro trake.

ULAZNICE ZA DERIVAT # 1 FESTIVAL

Ulaznice po cijeni od 80 kn možete kupiti od 10. lipnja u Cafe Baru Indie / Cafe baru 72 / Dejabrew pubu / Zadar, zainteresirani će moći kupiti ulaznice i u klubu Botaničar / Zagreb. Ulaznice su već dostupne www.entrio.hr

Od 5..srpnja cijena ulaznice je 100 kn, dok će na samom ulazu na dan festivala cijena biti 120 kn.

Derivat # 1 podržavaju / Grad Zadar Ministarstvo kulture RH TZ Grada Zadra Zadarska županija

DERIVAT U BOTANIČARU / Zagreb / promo party

petak / 07. lipnja 2019. / 21 h

Ako ne znate što je Derivat festival i zašto bi vam mogao biti zanimljiv, ali i tko je D. Klemenza, dođite u Botaničar 7. lipnja u 21 sat.

Upoznajte se s Festivalom dobre glazbe i druženja koji se održava u Zadru 19. 7. 2019. u zapuštenom prostoru stare vojarne kod gradske knjižnice (Stjepana Radića 11).

Na festivalu nastupaju Let 3 svira prva dva, Repetitor, Šumovi protiv valova, The Siids, dRBonito, D. Klemenza, a za after party 2nd floor zaduženi su El Commando i Mr.D.

Kao popratni program tu je i sve popularnija inačica Banka na rivi, započetog kao Banak na dvoru, gdje će se naći manji štandovi raznih sadržaja, od craft piva, fanzina, rukotvorina i hrane do promotivnih štandova organizacija koje djeluju na hrvatskoj nezavisnoj sceni, sve pod imenom – Banak na Derivatu.

Uz performance D.Klemenze organizatori će predstaviti Derivat # 1 festival.

Zašto Derivat u Botaničaru? Zato jer je veza Zadra i Botaničara snažna i zato jer je Botaničar, iako zagrebački lokal, dio i zagrebačke i zadarske scene te je nerijetko promotor zadarskih autora i scene, a slijedom toga sjetimo se i Monoaze, off projekta uređenja crkve Sv. Dominika i njenog dvorišta prošlo ljeto na Monoplay festivalu u Zadru koji je donio novu perspektivu kulturno umjetničkog života u Zadru.

Osim što su pred vama veliki sadržajni umni i osjetilni zahtjevi, očekujemo i žedna grla jer donosimo zadrugarsko zadarsko pivo iz Brloga – Plavušu po akcijskim cijenama.

Ako vam ovo sve nije dovoljno, podijelit ćemo i nešto besplatnih ulaznica kroz nagradnu igru pa neki sigurno neće otići kući praznih džepova.

Vidimo se, say yo for rock&roll!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program