Adiós sjajnoj koncertnoj sezoni 2018/2019 uz Henryja Raudalesa!

Objavljeno: 06.6.2019. u 12:21
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U ponedjeljak, 10. lipnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati održat će se koncert violinista Henryja Raudalesa i Katarine Bassez uz pratnju pijanistice Lies Colman.

Adiós sjajnoj koncertnoj sezoni 2018/2019 u kojoj su nas oduševljavali mnogi, primjerice, Stefan Milenković, Matija Dedić, Zbor Hrvatske radiotelevizije, Kvartet Zoran Dukić – Petrit Çeku, Cubismo, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Roman i Milena Simović, Lovre Marušić, Filip Merčep, INK Experiment Duo, Zadarski komorni orkestar, ManGroove, Ivan Bonačić Quartet, Nela Šarić, Gadjo Manouche i drugi!

Sezonu zatvaramo u velikom stilu – u ponedjeljak, 10.6. nam stiže Enkabara, projekt Henryja Raudalesa, koncertmajstora Briselske filharmonije, koji je karijeru započeo kao čudo od djeteta iz Gvatemale, da bi ga na jednom koncertu u SAD zapazio čuveni Yehudi Menuhin i preporučio u London.

Henry je glazbu učio od najvećih – primjerice kod Henryka Szerynga – i dijelio pozornicu s velikanima – Nigelom Kennedyjem i već spomenutim Menuhinom, kod kojega je violinu učila Katarina Bassez, jedna od najuzbudljivijih i najtraženijih europskih komornih glazbenica.

Katarina i Henry su 2006. osnovali ansambl Enkabara, koji slavi komornu glazbu – najaristokratskiju, najintimniju, najdemokratičniju od svih glazbi. Za Katarinu i Henryja biti violinist i glazbenik znači nadići ograničenja tehnike instrumenta, postići ljepotu u pokretu; dotaknuti ono neobjašnjivo i apstraktno u emocijama što nam daje nadu.

Poslušajte Piazzollin Adiós Nonino u izvedbi ansambla Enkabara:

Cijene ulaznica: 60 i 50 kn

Prodaja ulaznica od četvrtka, 6.6.

Info pult Kneževe palače

Radnim danima od 11 do 13 i 18 do 20 h

Subotom od 11 do 13 h

Nedjeljom Info pult ne radi

online: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/6849

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program