Zadarski liječnici: “Zdravstveni Obrovac čuči u svakoj ordinaciji – sustav je nakaradan!”

Objavljeno: 23.5.2019. u 15:28
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

“Zdravstveni Obrovac, odnosno doktor Jusup, čuče u svakoj ordinaciji” – dio je to vapaja članova Hrvatskog liječničkog zbora – podružnice Zadar, piše Radio Zadar, te ističu da zbog neodgovornosti vlasti i preopterećenosti djelatnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti rade u nemogućim uvjetima.

Medijska konferencija u zadarskoj podružnici Hrvatskog liječničkog zbora zakazana je za 12 sati i 23 minute, kako bi se ukazalo da se prije 23 godine počelo s radom obiteljske medicine u privatnoj praksi, ali sustav je katastrofalan.

Predsjednik podružnice, dr. Petar Lozo:

- Zdravstveni Obrovac zapravo pokazuje istinu. Ovo je proizvod sustava u kojem mi upozoravamo da već 23 godine liječnici zakupci i koncesionari nisu u mogućnosti koristiti godišnje odmore, nisu u mogućnosti otići na bolovanje kad su bolesni, nisu u mogućnosti otići na stručna usavršavanja, zato i imamo toliki veliki broj nespecijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Prijeti nam urušavanje zdravstvenog sustava i zato jer nema mladog kadra, a radnici su potplaćeni, ponavlja Lozo i proziva:

- Nelustrirana politika i podobna upravljačka elita! Novca u sustavu ima jer 23 godine dokumentirano dokazujemo da su promjene koje su započete s preoblikovanjem ovog nakaradnog zdravstvenog sustava zaustavljene.

Liječnici su istaknuli i kako su Vijeću i Agenciji za elektroničke medije uputili otvoreno pismo sa zahtjevom za očitovanjem zbog, po njima, neprimjerenih programskih i uredničkih sadržaja pojedinih medija u vezi praćenja slučaja dr. Jusupa.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program