ZADARSKA POLICIJA RASKRINKALA BANDU PREVARANATA Služeći se obmanama i lažima, čak i otmicama, izvarali cijeli niz starijih Zadrana – donosimo detalje…

Objavljeno: 06.5.2019. u 13:46
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za novinare, na kojoj je javnosti prezentirano dovršeno kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije nad većim brojem osoba sa karlovačkog, velikogoričkog i gospićkog područja zbog kaznenih dijela Prijevare, Iznude i Protupravnog oduzimanja slobode na štetu više osoba sa zadarskog područja.

U obrađenim kaznenim djelima osumnjičeni su stekli nepripadajuću imovinsku korist veću od milijun kuna.

Pred mnogobrojnim novinarima, o rezultatima i „modusu operandi“ govorili su voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić i Romano Landeka – voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta.

Dana 2. svibnja ove godine dovršeno je kriminalističko istraživanje nad pet osoba, i to: 28 i 41-godišnjakom te 32-godišnjakinjom, koji su uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela Prijevare, Iznude i Protupravnog oduzimanje slobode, privedeni pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je protiv 29-godišnjaka i 33-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je potvrđena osnovana sumnja da je petorka krajem ožujka 2018. godine u jutarnjim satima u Zadru, Branimirova obala, u jednom ugostiteljskom objektu, upoznala 72-godišnjaka, te ga na prijevaran način naveli da s teleoperaterom potpiše dvogodišnji pretplatnički ugovor kupujući mobitel Samsung J7. Potom su istovjetno kazneno djelo počinili i 5. travnja 2018. godine sklapajući dvogodišnji pretplatnički ugovor i uzimajući dva mobitela Huawei P9 Lite.

Istog tog dana, na prijevaran način naveli su 72-godišnjaka i s njim u javnobilježničkom uredu u Zadru sklopili ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u okolici Zadra, površine 576 m2 za novčani iznos od 35 tisuća kuna, a koji novčani iznos je višestruko manji od tržišne vrijednosti, a da oštećenom nisu isplatili niti navedeni minorni novčani iznos. Kasnije je navedeno zemljište 41-godišnjak za 10 000 EUR-a prodao kupcu iz Zagreba.

Nadalje, sumnjiče se da su 72-godišnjaka dana 6. rujna 2018. godine, nagovorili da sjedne u njihov automobil te ga odvezli u mjesto Lazina Čička pored Velike Gorice.

U kući u vlasništvu 41-godišnjaka su ga zatočili, opijali, onemogućili javljanje članovima obitelji te sutradan doveli u nepoznati javnobilježnički ured gdje su ga navodili da potpiše kupoprodajni ugovor za svoj stan, a što je oštećeni odbio na upozorenje javne bilježnice, nakon čega su ga prijeteći mu odveli ga u drugi javnobilježnički ured u Velikoj Gorici, gdje su potpisali i ovjerili kupoprodajni ugovor za stan u Zadru, površine 76,80 m2, za novčani iznos od 40 000 EUR-a a koji je višestruko niži od tržišne cijene, a da ni taj mizerni novčani iznos nisu predali oštećenom.

Oštećenog su potom u Karlovcu sjeli na autobus za Zadar, gdje se pojavio u noći sedmog na osmi rujna, a čiji nestanak je obitelj prethodno prijavila policiji.

Navedeni stan je 41-godišnjak već sutradan samo fiktivno prodao 33-godišnjaku koji se na njega i uknjižio, te je na Općinskom sudu u Zadru pokrenuo parnični postupak za iseljenje obitelji oštećenog iz stana navodeći kupoprodajni novčani iznos od 60 000 EUR-a.

Također, 29-godišnjak i 32-godišnjakinja se sumnjiče da su 4. travnja 2018. godine u Zadru u ulici Stjepana Radića u Gradskoj knjižnici, prišli 64-godišnjaku, kojeg su na istovjetan prijevaran način odveli u poslovnicu teleoperatera gdje su sklopili dva pretplatnička ugovora uz kupnju mobitela Samsung Galaxy J7 i J5. Oštećeni je dva dana poslije osujetio prijevaru te isti dan podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “ZADARSKA POLICIJA RASKRINKALA BANDU PREVARANATA Služeći se obmanama i lažima, čak i otmicama, izvarali cijeli niz starijih Zadrana – donosimo detalje…”

 1. Ajmo sad lipo dajte imena i slike da svit vidi koja je to bagra.

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 2. Evo na pa se informiraj…Nakon kriminalističke istrage uhićeni su Filip Križanić Bijelić (28) iz Karlovca, zatim Milan Udorović (41) iz Velike Gorice te njegova supruga Đurđa Udorović (32) iz Gospića, a koja je služila kao “mamac” u prevarama. Jučer su uhićeni i Domagoj Šoša (29) i David Bijelić (33) iz Karlovca, inače brat Filipa Križanića Bijelića.

  I..stos sad ucinit ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program