ZA OB ZADAR: Čišćenje podmorja zadarske Rive, darivanje krvi, koncert – evo što donosi Ritam kulturizma 2019…

Objavljeno: 14.5.2019. u 08:39
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Svečano otvorenje projekta Ritam kulturizma 2019. održat će se u srijedu, 15. svibnja 2019. s početkom u 10:00h ispred zgrade Sveučilišta u Zadru (na rivi) na adresi Obala Petra Krešimira IV. br. 2.

Ritam kulturizma 2019. simbolično započinje akcijom čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive, a u sklopu akcije Crvenoga križa organizirat će se i dobrovoljno darivanje krvi.

Projekt, kao i svake godine, ima humanitarnu notu te se u okviru projekta održava i humanitarna akcija Zrači dobrotu. Sav prihod od prodaje ulaznica i promotivnih materijala projekta biti će doniran Općoj bolnici Zadar, za potrebe kupnje linearnog akceleratora potrebnog za zračenje onkoloških bolesnika.

Ritam kulturizma održava se i ove godine od 15. do 17. svibnja u svom desetom, jubilarnom izdanju, a organiziraju ga studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.

Ovaj projekt humanitarnog karaktera nosi naslov “Tri ritma za kraj”, kako bi se naglasila važnost tri dobra djela koja planira ispuniti. Prvo je već na svečanom otvorenju u srijedu u 10 sati, kada će se održati akcija čišćenja južnog podmorja ispred zgrade Sveučilišta u Zadru.

U isto vrijeme trajat će i humanitarna akcija darivanja krvi u prostorima zgrade starog kampusa Sveučilišta u Zadru u suradnji s Crvenim križem i ronilačkim klubom Roko.

Posljednje dobro djelo koje projekt čini je doniranje svih prikupljenih sredstava tijekom projekta Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar za nabavu linearnog akceleratora.

Isto poslijepodne na Novom kampusu održat će se predavanje volonterskih udruga poput HGSS-a, Udruge mladih Ahimsa i Marijinih obroka, a kasnije i demonstracije različitih sportova tijekom kojih će se moći odigrati i nagradna tombola gdje je svaka treća – dobitna.

Drugi dan projekta, četvrtak 16. svibnja namijenjen je akademskom dijelu u sklopu kojeg će se u prostorima Novoga kampusa (Dr. Franje Tuđmana 24i) predstaviti specifičnosti hrvatske nematerijalne baštine, s naglaskom na onu glazbenu; glagoljaško pjevanje, orzalica, diplenje, rera i ojkanje – kao neizostavni dio hrvatske glazbene tradicije.

Nakon toga, održat će se predavanja i prezentacija starih tradicijskih zanata pletenja i lončarstva otoka Iža. Osim edukativnoga karaktera, posjetitelji će i sami moći sudjelovati u praktičnim radionicama za koje je još uvijek otvorena prijava. U večernjem dijelu programa posjetitelje će nasmijati SplickaScena čiji će se stand – up nastup održati na Novom kampusu u prostoru atrija u 20:00 h.

Kako bi se obilježila jubilarna 10. godišnjica ovog, najuspješnijeg studentskog projekta, u petak 17. svibnja na Novom kampusu održat će se okrugli stol na kojem će voditelji prošlogodišnjih projekata raspravljati o svemu što ih je Ritam kulturizma naučio.

Nakon okruglog stola održat će se predavanje i izbor najbolje fotografije koju su studenti mogli prijaviti u sklopu natječaja “Uhvati ritam kulturne baštine”, a primjer doprinosa lokalnoj zajednici pokazat će OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovečki. Nakon akademskog dijela posjetitelji mogu sudjelovati u kvizu znanja čija je glavna nagrada trodnevni put u Italiju.

Program završava zabavnim koncertom u večernjim satima na parkiralištu Novoga kampusa, kada će se uz prigodni vatromet svečano zatvoriti deseti, jubilarni Ritam kulturizma.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program