UŽAS U ISTRI: Maloljetnici 13-godišnjeg Roma silovali, pržili upaljačem, tjerali da pije urin i sve to snimali

Objavljeno: 16.5.2019. u 12:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Sud u Puli utvrdio je da odgajatelj I.L., koji je te večeri bio u smjeni, nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa se zbog njegovog nesavjesnog postupanja dogodilo strašno zlostavljanje

Na Općinskom sudu u Puli na uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora osuđen je 62-godišnji I.L. iz Vodnjana, noćni odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli (na slici) jer se za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine dogodilo strašno maloljetničko zlostavljanje.

Te noći su 15-godišnjak i 12-godišnjak ušli u sobu 13-godišnjeg štićenika doma, dječaka romske narodnosti, te ga brutalno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, piše Glas Istre.

Nesavjesno postupanje odgajatelja

Dvojica zlostavljača su tijekom svog okrutnog iživljavanja bez ikakvog povoda silovali 13-godišnjaka, tetovirali ga, tjerali da pije urin te ga palili upaljačem po stomaku, a sve su to snimali mobitelom. Grubo iživljavanje događalo se u vremenu od 22 do 2 sata u noći. Sud je utvrdio da odgajatelj I.L. koji je te večeri bio u smjeni nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa se zbog njegovog nesavjesnog postupanja dogodilo strašno zlostavljanje.

Njemu je izrečena uvjetna kazna, a u zatvor neće ići ako u roku od godinu dana nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Državno odvjetništvo uložilo je žalbu na izrečenu nepravomoćnu presudu pa će o njoj odlučivati Županijski sud u Zagrebu.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “UŽAS U ISTRI: Maloljetnici 13-godišnjeg Roma silovali, pržili upaljačem, tjerali da pije urin i sve to snimali”

  1. Lažni Branitelj

    Što je to u usporedbi sa “žigosanjem”

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program