Stižu velike promjene na Fejs: Znat ćete tko vas tajno želi…

Objavljeno: 01.5.2019. u 11:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Facebooka uvjerava kako je plan kompanije privatnost i sigurnost korisnika staviti na prvo mjesto.

Na godišnjoj Facebookovoj konferenciji F8 Mark Zuckerberg najavio je velike promjene za tu društvenu mrežu, vjerojatno najveće dosad.

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna pa logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, nego kružnog, a po prvi puta se mijenja i boja. Mobilna aplikacija bit će pretežno bijela, dok prepoznatljiva plava odlazi u povijest.

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Facebooka uvjerava kako je plan kompanije privatnost i sigurnost korisnika staviti na prvo mjesto.

- Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika – rekao je Zuckerberg.

Ovo je sedam najvažnijih promjena Facebook-a u skoroj budućnosti:

1) Poruke koje ćemo slati putem Messengera bit će end-to-end enkriptirane što znači da Facebook više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mjesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

2) Instagram će uvesti i opciju ‘privatnog brojača lajkova’. Posjetitelji profila tako neće vidjeli broj ‘lajkova’, dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.

3) Bit će više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama – što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

4) Lakše slanje novca putem WhatsAppa koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i u ostatku svijeta.

5) U fokusu redizajna Facebooka bit će grupe, a prepoznatljiva plava boja gotovo da odlazi u povijest. Ona će biti zamijenjena bijelim izbornikom, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umjesto na vijesti.

6) Objave na Instagramu više neće morati počinjati s fotografijom ili videom. Sadržaj će se moći dijeliti koristeći se samo tekstom, stickerima (naljepnicama) ili crtežima.

7) Najavljena je i opcija ‘Secret Crush’, slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. ‘Secret Crush’ će funkcionirati poput aplikacije Tinder. Moći ćete označiti osobu koja vam se među vašim Facebook prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tada će vas Facebook ‘spojiti’.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Stižu velike promjene na Fejs: Znat ćete tko vas tajno želi... , 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program