STIGLE KAMERE! Iako još ne rade, vozači sporije voze

Objavljeno: 23.5.2019. u 12:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Dugo najavljivane kamere za nadzor prometa konačno su ovih dana postavljene na deset lokacija u Zadru i Zadarskoj županiji. Iako još nisu u funkciji, piše Radio Zadar, samo njihovo postavljanje većinu vozača potiče na sporiju vožnji što je i njihov cilj – što manje prometnih nesreća uzrokovanih brzinom.

- Nije nam namjera kazniti već smanjiti ionako veliki broj prometnih nesreća uzrokovanih brzinom, rekao je gostujući u programu Radio Zadra voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša. Postavljene su na mjestima na kojima se događa najveći broj prometnih nesreća:

Od Starigrada do Pakoštana postavljeno je 10 kamera koje će 24 sata dnevno evidentirati prekoračenje brzine, a kada budu potpuno u funkciji izvijestit ćemo javnost, rekao je Budiša.

Odabrane su lokacije na kojima se događa najveći broj prometnih nesreća: Starigrad, Poličnik, Murvica, Zadar, Sukošan, Bibinje, Sveti Petar, Biograd i Pakoštane.

U Zadru kamera je sjeverno od “dvi pumpe” u blizini pješačkog prijelaza gdje smo već imali, na žalost, stradalih pješaka i gdje se brzo vozilo, a drugi uređaj je na izlazu iz grada prema Bibinjama. Na sredini kolnika te četverotračne ceste postavljene su kamere koje će snimati vozila u oba smjera

Radi se o visokosofisticiranim uređajima koji prepoznaje svako vozilo, vrlo je dobra rezolucija snimke tako da se može prepoznati osoba, a može se vidjeti je li vozač koji je prebrzo vozio koristio mobitel ili bio vezan, ističe Božidar Budiša.

Najviše je kamera postavljeno duž Jadranske magistrale na kojima i najveći promet ali i najviše nesreća. Kada kamere preuzmu posao nadzora prometa policija će moći svoje ljudske resurse više usmjeriti na autocestu A1 ili pak na cestu prema Ninu i Ražancu na kojim se također bilježi veći broj stradavanja u prometu.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
STIGLE KAMERE! Iako još ne rade, vozači sporije voze, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

2 komentara za “STIGLE KAMERE! Iako još ne rade, vozači sporije voze”

 1. Čijim nuvcima su to barabe kupile
  Bio Jovo došao Stipe
  Hrvatu je samo odavde ići prema Australiji što dalje od
  Fuj

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  • @Jovo, promijeni dilera.
   Puca te, ali na krivu stranu

   Sve!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program