ŠIRI SE SPOLNA BOLEST ZA KOJU NIJE NUŽAN SEKS: Evo gdje ćete je najlakše pokupiti i što obvezno izbjegavati

Objavljeno: 11.5.2019. u 09:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Premda su dosadašnja istraživanja sličnoga tipa pokazivala da se gonoreja prenosi isključivo spolnim kontaktom, novo saznanje takve tvrdnje baca u vodu

Subotom izađete u neki klub pa nakon čašice više padnete u zagrljaj nepoznatog nekoga, s kime razmijenite koji strastveni poljubac dok zajedno plešete… Ovdje zastajemo jer postoji veliki problem. Ako se tako ljubite s kim stignete, ozbiljno riskirate spolno prenosivu bolest.

Sada ćete reći da ljubljenje nije isto što i spolno općenje, ali znanstvenici su upravo otkrili kako za prijenos gonoreje nije nužan spolni čin sa zaraženom osobom, već je slina sasvim dovoljna da to odradi sama.

Kondom nije dovoljna zaštita

Istraživači iz Centra za seksualno zdravlje u Melbourneu sugeriraju da ljudi koji imaju gonoreju u grlu, što je jedna od varijacija spolno prenosivih bolesti, bakteriju mogu prenijeti francuskim poljupcem. Premda su dosadašnja istraživanja sličnoga tipa pokazivala da se gonoreja prenosi isključivo spolnim kontaktom, novo saznanje takve tvrdnje baca u vodu.

“Ako je ovo točno, trebat će osigurati preventivne mjere u smislu antibakterijske tekućine za ispiranje usta jer kondomi nisu dovoljna zaštita”, kazao je profesor Eric Chow za Mirror, dodajući kako je ipak potrebno provesti dodatna istraživanja da bi se mogao donijeti konačan zaključak.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program