ROĐENDAN Muzej antičkog stakla slavi 10. godišnjicu otvaranja – donosimo program proslave…

Objavljeno: 02.5.2019. u 10:39
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Muzej antičkog stakla u Zadru ove godine 05. svibnja slavi svoju 10. godišnjicu rada.

Muzej antičkog stakla je specijalizirani arheološki muzej čije je djelovanje primarno usmjereno na očuvanje i izučavanje stakla kao prepoznatljivog dijela kulturne baštine. U proteklom desetogodišnjem razdoblju, MAS se svojim aktivnostima, programima, izdavaštvom, radionicama, suvenirima i svojom otvorenošću i angažiranošću prema posjetiteljima afirmirao kao izuzetno važna i prepoznatljiva kulturna institucija na području grada Zadra i Zadarske županije a i šire. Između ostalog, posebnost Muzeju daju demonstracije puhanja stakla koje se održavaju u staklopuhačkoj demo radionici, te izrada staklenih minijatura i nakita na plameniku.

S ponosom možemo istaknuti da je u Muzeju antičkog stakla u Zadru od trenutka njegovog otvorenja 05. svibnja 2009. god. održano preko 100 izložbi, te više od 350 raznih događanja kao što su: koncerti, predavanja, tribine, radionice, kongresi, filmske projekcije, kazališne predstave, dodjele nagrada i priznanja i tiskovne konferencije.

Bogatstvo aktivnosti i djelovanja MAS-a potvrđuju tiskana i digitalna izdanja od čega se posebno izdvaja 68 kataloga izložbi, monografija i posebnih izdanja te deset izdanja znanstvenog časopisa Asseria. MAS je posjetilo više od 400 000 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja, među kojima treba posebno istaknuti visoke državne dužnosnike, veleposlanike, te članove švedske i malezijske kraljevske obitelji. Svi rezultati koje je Muzej antičkog stakla u Zadru ostvario kroz deset godina svog djelovanja nastali su trudom i zalaganjem svih djelatnika muzeja na čelu sa ravnateljem dr. sc. Ivom Fadićem.

Proslava obilježavanja 10. rođendana MAS-a počinje u ponedjeljak, 06. svibnja 2019. godine.

Uz atraktivan i zanimljiv cjelodnevni program čast nam je najaviti otvorenje dvije nove izložbe; izložbu staklenih skulptura suvremenog hrvatskog kipara Petra Hranuellija i izložbu staklenih skulptura “Prirodi u čast” češkog umjetnika Petra Stacha nakon čega će uslijediti koncert Elena Stella i AJ Trio.

Dan kasnije (07. svibnja), Petr Stacho održati će predavanje na temu “Tehnika lijevanja stakla u peći” a u 18 sati djeca iz OŠ Petra Preradovića Zadar imati će radionicu “Mali arheolozi”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program