“PUPILLAM” OKUPIO BROJNE POZNATE I Šime Vrsaljko na otvorenju poliklinike za sportsku medicinu i medicinu rada na Relji – FOTOGALERIJA

Objavljeno: 22.5.2019. u 12:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U Ulici Katarine Zrinski 1a na Relji, nasuprot parkirališta nove Poliklinike, odnedavno djeluje poliklinika Pupillam, koja objedinjuje specijalizacije sportske medicine te medicine rada. U moderno uređenom prostoru svi potencijalni sportaši, djeca, rekreativci, ali i radnici, vozači svih kategorija i drugi moći će dobiti brzu i kvalitetnu uslugu, odnosno procjenu sportske i radne sposobnosti te uvjerenja potrebna za njihovo obavljanje.

Voditelj poliklinike je dr. Hari Perinić, koji je 2000. specijalizirao medicinu rada a 2011. medicinu sporta. Svoje dugogodišnje iskustvo stečeno u radu s pilotima na 93. zrakoplovnoj bazi, u kojoj je bio voditelj ambulante, a kasnije i u poliklinici Mešter, odlučio je zajedno sa svojim timom staviti na raspolaganje u ovoj jedinstvenoj poliklinici.

- Zahvaljujući gradnji i obnovi sportske infrastrukture u Zadru je sve više sportaša, rekreativaca i djece koja kreću u svoje prve sportove. Također, porastom zaposlenosti došlo je do potrebe za velikim brojem pregleda i izdavanjem različitih uvjerenja te je broj ambulanti postao nedovoljan, kaže dr. Perinić. Dok će se u području sportske medicine nastaviti kontinuitet kojeg su pružali svojedobno dr. Zdrilić i dr. Prenđa, u dijelu koji se bavi medicinom rada rade se preventivni pregledi vida, sluha, lokomotornog aparata, kralježnice, psihičkih, intelektualnih funkcija, te se u suradnji s obiteljskim liječnicima i specijalistima one koji imaju određenih problema upućuje na načine kako što brže i bolje riješiti svoje probleme. Dr. Perinić naročito upozorava na potrebu adekvatnih pregleda djece, sportaša i rekreativaca prije ozbiljnijeg bavljenja sportom.

- Sport ima puno pozitivnih učinaka na psihičko i fizičko zdravlje te preveniranje bolesti, ali nekada može imati ozbiljne posljedice. Ne bi bilo loše da ne samo djeca i sportaši, već i rekreativci, najprije obave preventivni zdravstveni pregled, vide koje su im mogućnosti i ograničenja te tako izaberu sport koji im odgovara. Nije svaki sport za svakoga, a bavljenje sportom nekada može samo pogoršati zdravstveno stanje, kaže dr. Perinić.

Na malenu svečanost prigodom otvorenja došli su brojni Perinićevi kolege i prijatelji, među njima liječnici Dario Nakić, Jaša Pavić, Antun Zoran Savić, Martina Mikecin, Zoran Škrgatić, Renata Bek, ali i jedan koji trenutačno obnaša funkciju gradonačelnika, dr. Branko Dukić sa suradnicima. I on je pozdravio otvorenje ovakve poliklinike koja će zasigurno, kako je rekao, povećati kvalitetu zdravstvene zaštite u Zadru. Otvorenje poliklinike podržao je i naš poznati nogometaš Šime Vrsaljko svojim dolaskom.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
"PUPILLAM" OKUPIO BROJNE POZNATE I Šime Vrsaljko na otvorenju poliklinike za sportsku medicinu i medicinu rada na Relji - FOTOGALERIJA, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program