Preminuo je dr. Stipan Kujundžić

Objavljeno: 20.5.2019. u 13:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Preminuo je dr. Stipan Kujundžić, liječnik i slikar, osoba koja je zadužila ovaj grad po mnogočemu, donosi Zadarski list.

Rođen je u Grubinama kod Imotskog 5. ožujka 1952. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Imotskom, a studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci (1976.) gdje je i specijalizirao innternu medicinu (1985.). Djelovao je u OB Zadar, a kasnije je otvorio privatnu ordinaciju. Autor je više stručnih radova i sudionik je brojnih strukovnih kongresa. Član je HLZ, Hrvatskog gastroenterološkog društva itd. Od 1991. bavi se i slikanjem. Izlagao je na više skupnih i jednoj samostalnoj izložbi.

Za medicinu je bio vezan, naravno, otkako je upisao fakultet, no veza sa slikarstvom traje mnogo dulje.

- Slikati sam počeo još u prvom razredu osnovne škole. Po završetku srednje škole sam planirao upisati akademiju, no otac je htio da idem na medicinu. Naime, kako on nije imao mogućnost školovati se za doktora htio je da ja idem studirati medicinu. Kad sam mu rekao da bi išao na akademiju, zatvorio se u konobu i tri dana nije izlazio. Rekao sam, ma dobro ćaća, ići ću na medicinu. I eto, tako sam završio kao doktor, ispričao nam je dr. Kujundžić kad smo ga posjetili u njegovoj ordinaciji prije godinu i pol dana. U vlastitoj ordinaciji je radio od 1996., dok je prije toga bio voditelj Odjela za gastroenterolog iju OB Zadar. Baveći se slikarstvom s vremenom su mu postali omiljeni portreti. Napravio više od šest stotina, počevši od autoportreta, portreta članova obitelji, pa raznih glumaca i tako redom, a na kraju su na red bili došli i zadarski nadbiskupi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Preminuo je dr. Stipan Kujundžić, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

1 komentar za “Preminuo je dr. Stipan Kujundžić”

  1. Počivao u miru …veliki čovjek ..doktor..obitelji iskrena sućut …spasio si mnogo života …veliko hvala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program