PREDSTAVLJENA AUTOBIOGRAFIJA “IGRAJ, VJERUJ, ŽIVI!” Ana Ćosić Pajurin: “Krešo je Zadar živio svaki dan”

Objavljeno: 25.5.2019. u 13:16
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U atriju Turističko-informativnog centra održana je promocija autobiografije Krešimira Ćosića „Igraj, vjeruj, živi!“ i to točno na njegovu 24. godišnjicu smrti. Krešo je Zadar živio svaki dan gdje god bi bio, piše Radio Zadar.

Ova jedinstvena autobiografija košarkaškoga genija donosi priču o povijesti košarke na ovim prostorima (1965. – 1983.), uspjehu i svjetskoj slavi jedne velike generacije te njegove vjerske i filozofske misli.

Knjigu je prema Krešinim zapisima oblikovala njegova kćer Ana Ćosić Pajurin:

„Sretna sam što je sve gotovo i mislim da je knjiga vrlo uspješna. Ima u njoj dosta stvari koje ne možete naći na internetu. Njegove misli, mislim da je njegova poruka za mlade o školovanju, odrastanju jako lijepa. Govori za cijeli naš sustav, kaže da individualni interesi ne smiju nadvladati opće interese i društvo. Novac mu je bio zadnja stavka, kroz opise svih Olimpijada govori kako se sve mijenja, sve postaje materijalnije od Meksika do Moskve i kako mu se to sve manje sviđa. Zadar je njega svugdje pratio, on sve uspoređuje sa Zadrom s morem. Iako nije volio plivati, more je obožavao. On je Zadar jednostavno živio.”

Izvršni urednik izdanja, publicist Alen Čaplar:

„Ova knjiga nije samo autobiografija jednog sportaša, već topla, ljudska priča. Krešo je sada postao i književnik te učinio da svi postanemo sudionici tih zbivanja”.

Krešin suigrač i prijatelj Giusseppe Giergia:

„Hvala Ani što je smogla snage i dovršila ovo autobiografiju. Mislim da svi koji vole košarku mogu uživati u ovoj knjizi jer je prepuna podataka s raznim sugovornicima. Krešo je ovo zaslužio, jako sam sretan što je ova autobiografija ugledala svjetlo dana”.

Nakladnici autobiografije Krešimira Ćosića Igraj, vjeruj, živi su Udruga Dani Krešimira Ćosića iz Zadra i Večernji list. Cijena knjige je meki uvez 89,90 kn a tvrdi uvez 129, oo kn.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program