Policija upozorava na novu prevaru s kreditnim karticama

Objavljeno: 22.5.2019. u 18:10
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako je zaprimilo više prijava građana o lažnim porukama upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) primilo je više prijava građana koji su dobili lažne poruke upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama, upozoravajući kako se iza tih poruka zapravo skriva namjera nepoznatog počinitelja da se na prijevaru domogne njihovih podataka radi neovlaštene kupovine putem interneta.

Lažnim porukama, koje dolaze s adrese 11005020.edu@juntadeandalucia.es., pošiljatelj navodi da je privremeno ograničio pristup računu vlasnika kartice u preventivne svrhe te traži vlasnika računa da potvrdi svoj identitet i podatke o računu kako bi se izbjeglo njegovo potpuno zatvaranje.

MUP upozorava građane da se tu radi o phishing porukama elektroničke pošte, kojima nepoznati počinitelj pokušava na prijevaran način od građana pribaviti podatke o broju kreditne kartice, vlasniku kartice i CVV/CVC kodu, potrebnom kod svih internetskih plaćanja kada platna kartica nije fizički dostupna te gdje nije moguće zahtijevati osobni PIN platne kartice.

Građanima stoga savjetuje da ne daju tražene podatke jer je cilj pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti podatke kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Policija upozorava na novu prevaru s kreditnim karticama, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program