NAJVIŠI U HRVATSKOJ Na brdu Mala glava na otoku Ugljanu pušten u rad novi antenski stup

Objavljeno: 15.5.2019. u 16:31
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na brdu Mala glava na otoku Ugljanu pušten je u rad novi antenski stup, najviši takve vrste u Hrvatskoj, piše Radio Zadar. Objekt, koji će poboljšati kvalitetu prijama na zadarskom području, najveće je investicijsko ulaganje Odašiljača i veza u posljednjih 10 godina, a svečano ga je otvorio ministar Goran Marić.

Prije 93 godine s radom je počeo Radio Zagreb. Taj dan i tvrtke Odašiljači i veze smatraju svojim rođendanom, pa su tim povodom danas zadarskom području, novim antenskim stupom vrijednim 30 milijuna kuna, omogućili još kvalitetniji televizijski, radijski i mobilni prijam. Direktor Odašiljača i veza, Mate Botica:

Radi se o jedinstvenom tornju ovakve vrste; rešetkasta čelična konstrukcija visine 85 metara, jedini takve vrste i najviši takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Čast svečanog otvorenja objekta na Maloj glavi, pripalo je ministru državne imovine Goranu Mariću:

Svaki novi tehnološki kapacitet znači jačanje stvarne koristi za sustav koji ga podiže, višu sigurnost zemlje, gospodarstva, ali i ljudi. Neka on donese dobar, najbolji signal i novu, relaksirajuću atmosferu u domovima iz kojih naše otočke obitelji komuniciraju sa svojim dragima po svjetskim morima i brodovima.

Izgradnja ovog objekta znači prekid rada odašiljača malo zapadnije, u krugu tvrđave Sveti Mihovil. Nju sada čeka blistavija budućnost, kazao je načelnik Preka, Jure Brižić:

Vizija nam je tvrđavu staviti u funkciju interpretacijskog centra u kojem će se prezentirati baština svih zadarskih otoka.

Novi odašiljač i obnovljena tvrđava trebali bi biti jasan signal za daljnji razvoj otoka Ugljana.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
NAJVIŠI U HRVATSKOJ Na brdu Mala glava na otoku Ugljanu pušten u rad novi antenski stup, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program