MUP upozorava: Nagradne igre su prevara, žele vaše podatke

Objavljeno: 07.5.2019. u 16:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

su se nove nagradne igre na lažnim Facebook stranicama raznih banaka ili trgovačkih društava koje zahtijevaju od igrača da im fotografiraju svoje lice i daju osobne podatke

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na društvenoj mreži Facebook. Putem njih prevaranti skupljaju osobne informacije ljudi koji igraju i traže od njih da im fotografiraju osobne isprave.

MUP upozorava sve građane da svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šalju preko društvenih mreža ili elektroničke mreže te da ne dijele takve nagradne igre na svojim profilima.

Nagradne igre objavljene su na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih banaka i drugih trgovačkih društava. Kako biste sudjelovali, potrebno je “lajkati” stranicu, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku stranici. Nakon nekog vremena, sudionici dobivaju poruku da su sretni dobitnici i onda se od njih traži da pošalju fotografiju svog lica i svoje osobne iskaznice kako bi preuzeli svoju nagradu.

MUP upozorava da je jedini cilj počinitelja, koji rade lažne stranice i lažne nagradne igre, da na prijevaran način pribave osobne podatke građana u svrhu zlouporabe.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program