KOLUMNA: Obitelj Pupić Bakrač pod protekcijom državnog odvjetnika Gorana Troskota?

Objavljeno: 13.5.2019. u 17:00
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Marko i Katica Pupić Bakrač pod izravnom su i isključivom zaštitom županijskog državnog odvjetnika u Zadru, Gorana Troskota, jedini je mogući zaključak koji možemo izvući iz višegodišnjeg vlastitog iskustva s potonjim.

Nezaposleni veterinar, direktorica javne tvrtke i umirovljena radnica iz Maraske stekli su milijune vrijedne nekretnine – otkriva se upravo za Troskotova mandata:

- kuća s bazenom u vlasništvu,

- suvlasništvo nad susjednom, istom,

- zgrada u istoj ulici, nešto dalje,

- zgrada uz more na otoku Pagu,

- najmanje dva stana u Zagrebu…

… sve stečeno u dvije do tri godine, sve u vrijeme najveće građevinske ekspanzije Zračne luke Zadar, gdje je nad milijunskim ulaganjima stražarila Katica, jedina tada uopće zaposlena u obitelji Pupić Bakrač.

Jedan za drugim, svi progovaraju o tome:

- zaposleni u firmi koja je u isto vrijeme gradila na Zračnoj luci i na zgradi Pupićevih;

- zaposlenici ZL;

- bivše kolegice direktorice Pupić Bakrač;

- lokalni i nacionalni mediji…

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru biva o svemu informirano, sa više osnova i iz više izvora, ali se o tome ne oglašava. Nikomu i nikako.

Županijski državni odvjetnik Troskot, prijatelj prijatelja bračnog para Pupić Bakrač (najmanje), o tome nema mišljenje, ne vidi razloga da se očituje, vjerojatno niti da to barem ispita, formalno “pokrije”. Nimalo suptilno, na najgori mogući način pretvara instituciju kojoj je na čelu u stroj za uništavanje i zaustavljanje svih prijava koje bi mogle uzdrmati mir i razvoj najbogatije zadarske činovničke obitelji.

Ne preostaje nam ništa drugo – početkom ove godine tražimo razgovor s Troskotom. Nakon duljeg perioda ignoriranja, javlja se njegov zamjenik, ali tek sa zahtjevom da unaprijed dostavimo popis tema o kojima želimo razgovarati sa županijskim državnim odvjetnikom.

“Zapravo je više tema o kojima bismo željeli razgovarati i, najiskrenije, nikad u praksi unaprijed nismo dostavljali pitanja, niti procjenjujemo da je situacija takva da bi to zahtijevala, pa Vas srdačno molimo da nam zakažete termin koji odgovara g. Troskotu? Dakako, eventualnu objavu bilo čega o čemu bismo razgovarali, g. županijski državni odvjetnik prethodno bi autorizirao” – odgovorili smo.

Prošlo je više od tri mjeseca. Odgovor, pogađate, nikada nismo dobili.

Tek što je prije xy godina Goran Troskot došao na funkciju s koje ovih dana odlazi, procijenio je da je potrebno da mu jedan od prvih poteza bude nazivanje svih urednika redom, između ostalog, i Z NET portala. Troskot je pokazao ekstatičnu potrebu sa svima uspostaviti izravan kontakt i “otvoriti ŽDO javnosti” – priopćenjima i osobnim kontaktom s novinarima, tako nas je tada uvjeravao.

“Ljubav” nije dugo trajala. Nakon prvih naših upita o gore navedenom, svaka komunikacija sa županijskim državnim odvjetnikom za nas je završena.

Na zamolbu za razgovor niti odbijenicu nikada nismo dobili.

Što se dogodilo s istragom u domu Pupićevih nikada nismo saznali.

A je li moguće da je naglo obogaćena direktorica Zračne luke izuzeta od istrage u predmetu duplih blagajni na ZL – možemo samo pretpostaviti…

Ne možemo se, nažalost, pohvaliti da smo kroz posljednjih pet ili šest godina dobro upoznali ili shvatili makar Gorana Troskota, ali njegovo poimanje funkcioniranja prava i pravne države savršeno nam je jasno.

Ostaje otvoreno samo pitanje “valute” kojom se mjeri njegovi interes da poštedi od progona cijelu jednu zadarsku obitelj, ali – je li to uopće bitno?

(Nastavlja se…)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.1/5 (10 votes cast)
KOLUMNA: Obitelj Pupić Bakrač pod protekcijom državnog odvjetnika Gorana Troskota?, 4.1 out of 5 based on 10 ratings

11 komentara za “KOLUMNA: Obitelj Pupić Bakrač pod protekcijom državnog odvjetnika Gorana Troskota?”

 1. Pa , naravno…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.8/5 (4 votes cast)
 2. Ima dobru dudu pupićka, valjalo bi joj pod rep..mlada žena i uspješna

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
  • SELJACINO …imas dobar nick…justo minimum

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
   • btw dude su plastične,ali i za njih je trebalo izdvojiti ne malu lovu..valjda spadaju u pokretnu imovinu :-P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. E, a cha to rec..pod zastiton…cha je on njimi tjelohranitelj? Ako se je cila regimenta ljudi stavila kontra njizi govori da di jema dima jema i vatre…i kako onda oti vlaj od Troskota more stitit nepravdu…Pari on pametniji od sviju vas cha kukate…Jedino lipo i razgovjetno o ciloj turbulenciji zna napisat madam A.B. ovo drugo sve bezveze…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 4. Ma jeli moguće da “poštenu obitelj MPB” najbogatiju u županiji, (bogatstvo stečeno u vrlo kratkom vremenu i čudnim ratnim i poratnim okolnostima), od progona i odgovora čuva nitko drugi do županijski državni odvjetnik? Tko bi to reka, bitno je da Marko vrišti “dršte lopova”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 5. Bome , ništa kontra Arjance, a baš se napalila!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 6. @kumplir
  A zašto seljačina
  Pa zar nije normalno komentar da je žena lijepa ili ti preferiraš muškarce hahaha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Jerbooo…za lipu i zgodnu zenu triba malo izabirat terminologiju, zene triba uvik lipo oslovljavat pa ma kakove bile…a ne ka da je kravetna pa ima wime…ato ti zasto seljacina…A cha ti to jemas kontra onizi koji “preferiraju” muskiche, a? oli nevidis da su oni najmocnija ekipa u Vatikanu i crikvi, pa sad ti vidi ako si krscanin…zato pripazi ca pishesh…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Lažni Branitelj

  Nebi ovi iz DORH-a činili kriminalnu rabotu, ma jeste poludili. Oni imaju sve uredne dokaze o porijeklu imovine. Dva, tri stana, vikendica, jahtica, pa to je mižerija.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. Neka su najmoćniji ali ja bih ipak lijepu ženu!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program