KNJIGA KOJU SMO ČEKALI 35 GODINA Sutra u Zadru promocija autobiografije Krešimira Ćosića “Igraj, vjeruj, živi!”

Objavljeno: 24.5.2019. u 14:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Promocija autobiografije Krešimira Ćosića „Igraj, vjeruj, živi!“, knjige koju smo čekali 35 godina, u izdanju Večernjeg lista i Udruge Dani Krešimira Ćosića, održat će se sutra, 25. svibnja 2019. (na 24. godišnjicu smrti Krešimira Ćosića) u 10:30 sati u atriju Turističko-informativnog centra (Jurja Barakovića 5) u Zadru.

U sklopu promocije održat će se i panel-diskusija koju će voditi Ana Marušić, a govornici će biti: Ana Ćosić Pajurin, Alan Čaplar, Pino Gjergja, Velimir Čubrić Vele i Vlado Vanjak.

U predahu između govora nastupit će glazbenik i vjenčani kum Krešimira Ćosića Davor Perić, a nakon završetka panel-diskusije nastupit će klape. Okupit će se bivši igrači, treneri i predstavnici kluba: Dino Rađa, Rato Tvrdić, Slavko Trninić, Arijan Komazec i mnogi drugi.

Desetljeća su trebala da svjetlo dana ugleda životna priča jednoga od najvećih europskih košarkaša svih vremena. Ova jedinstvena autobiografija košarkaškoga genija Krešimira Ćosića donosi maestralnu priču o povijesti košarke na ovim prostorima (1965. – 1983.), uspjehu i svjetskoj slavi jedne velike generacije te njegove vjerske i filozofske misli. Ovo je priča vrhunskog sportaša koji je oduvijek tražio svoj put, kojega nisu privlačili ni slava ni uživanje u njoj, koji ni pod koju cijenu nije želio postati rob svoje velike ljubavi. Odbio je sve ponude američkih profesionalaca jer nije mogao prihvatiti da isključivo novac upravlja njegovim životom i bićem.

“Bilo mi je jasno da život ima mnogo šire, dublje i više dimenzije od igre i da je čar igre u pravom, a ne kupljenom nadmetanju. Tako sam rano odlučio da novac, slava i taština za mene ne smiju ništa značiti. Igram, živim i u tome ću uspjeti.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program