KARDINAL PULJIĆ: ‘Imamo ‘kuknjavitis’. Čekamo druge da riješe naše probleme’

Objavljeno: 21.5.2019. u 16:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup, u intervjuu za Dnevni avaz, ocijenio je da stanje u Bosni i Hercegovini nije dobro te da se problemi moraju rješavati dijalogom

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić smatra kako se društvo u BiH ozbiljno razboljelo od takozvanog kuknjavitisa, čekajući da mu drugi rješavaju životna pitanja.

- Strašno se urušila kultura rada. Razboljeli su se od javnog mišljenja da treba što manje raditi, a što više imati i što više trošiti. Moramo s tugom kazati da je skoro 60 posto naše zemlje neobrađeno, naveo je kardinal Puljić u intervjuu za Dnevni avaz.

On smatra da kruha ima, samo treba organizirati život, ukloniti kriminal i stvoriti vladavinu pravednih zakona.

- U ovoj zemlji ima dovoljno kruha samo da je više pravednosti i ravnopravnosti, ne bi trebalo iz nje ići, rekao je Puljić.

Kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup, u intervjuu za “Dnevni avaz”, ocijenio je da stanje u Bosni i Hercegovini nije dobro te da se problemi moraju rješavati dijalogom, za šta najveću odgovornost snose domaći političari.

Zamoljen za komentar poziva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH na sljedećem obilježavanju Dana tog puka obuku uniforme bivše Vojske Republike Srpske, kardinal je rekao da je to pitanje za one koji obnašaju vlast, tj. domaće političare, kao i one koji su skrojili ovakvu državu, “a to su svjetski moćnici”.

- Ako već postoje dokumenti o ustroju države i njezinih vojnih struktura, onda taj dokument obvezuje i domaće i svjetske čelnike koji su potpisali. Ako budemo prekrajali svaki čas ovu zemlju, izludit ćemo ovo malo ljudi koje je odlučilo ostati i opstati u ovoj zemlji. Traži se veća odgovornost onih koji vode ovu zemlju, pogotovo odgovornost riječi upućene u javnost – rekao je kardinal smatrajući da nije problem samo na Balkanu nego i globalnom stanju, gdje je previše napetih odnosa i prijetnji i da to zamara običnog čovjeka.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
KARDINAL PULJIĆ: 'Imamo 'kuknjavitis'. Čekamo druge da riješe naše probleme', 1.0 out of 5 based on 2 ratings

1 komentar za “KARDINAL PULJIĆ: ‘Imamo ‘kuknjavitis’. Čekamo druge da riješe naše probleme’”

  1. Hrvati su etnički očišćena nacija iz Banjaluke Prijedora Vlasenice Foče Zvornika Višegrada
    Nema grada gdje nacisti četnici u jednom tjednu nisu ubijali po dvije tisuće Hrvata civila ostale protjerali i sad ih u RH maltretiraju također dođoši tzv fetivi,a o Bošnjacima da se ne govori,, GENOCID 21 stoljeća kao auswic

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program