ISTINA? U kojoj su godini života žene i muškarci najprivlačniji?

Objavljeno: 05.5.2019. u 17:35
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Stara izreka kaže da je ljepota u oku promatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drukčije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi.

Međutim, mnogi istraživači odlučili su se pozabaviti temom privlačnosti i ustanoviti u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija ovisno o spolu. Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Sveučilištu u Michiganu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života. Točnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini.

S druge strane, njezino istraživanje pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo – pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
ISTINA? U kojoj su godini života žene i muškarci najprivlačniji?, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program