“HOD ZA ŽIVOT” DANAS PO PRVI PUT U ZADRU Puljić iz Gospića poručuje: “Divim se majkama, očevima i mladima koji očituju svoj pozitivan stav prema životu!”

Objavljeno: 25.5.2019. u 08:16
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, uputio je poruku sudionicima Hoda za život koji se danas održava u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru.

„Drago mi je da se osjeća određeno buđenje. To je buđenje ‘Za’. Iako će biti onih koji će biti protiv, koji to smatraju nečim natražnim, iz Srednjeg vijeka, kako se znaju često izražavati, ja se divim majkama, divim se očevima, divim se mladima, koji usprkos tih negativnih naboja, nastoje očitovati svoj pozitivan stav prema životu. Od srca pozdravljam sve koji će se priključiti Hodu za život i pozivam ih neka se priključe toj pozitivnoj inicijativi. Neka se raduju, neka pjevaju, neka se vesele. Neka podignu glas i kažu: Život je svet, za život se treba zauzimati i to, kako je Ivan Pavao II. govorio, svim dopustivim sredstvima. Želim dobrodošlicu svima koji će se priključiti toj pozitivnoj, vrijednoj inicijativi. Ne mogu biti toga trenutka među sudionicima u Zadru, ali ću biti zajedno povezan s njima u duhu i molitvi“ rekao je mons. Puljić.

Naime, zadarski nadbiskup danas u Gospiću sudjeluje na proslavi 20. godišnjice utemeljenja Gospićko-senjske biskupije i 80. rođendana umirovljenog gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića.

Nadbiskup Puljić još je poručio:

„Bogu hvala za inicijativu Hod za život. Bogu hvala da imamo sve više ljudi svjesnih otajstva ljudskog života. Radujem se Hodu za život u Zagrebu, Splitu i Zadru, a već je bio u Osijeku i Rijeci. Nadam se da će pomoći ta svijest o životu koja nam je jako važna. O važnosti dostojanstva ljudskog života, usudio bih se reći, svoj pontifikat posvetio je sv. Ivan Pavao II. O toj temi Papa je osobito govorio mladima koje je jako volio i s njima se rado družio. Mladi su nada Crkve i naroda, a Ivan Pavao II. im je znao reći i ‘Vi ste moja nada’. Papa je mladima u više navrata i češće govorio da se otvore životu, da imaju pozitivan odnos prema životu i da vole život. Uz to, svoju brigu osobito je posvetio i obiteljima, jer one su mjesto svetosti života, rađanja života te je poticao majke i očeve da toj tematici pristupaju ozbiljno, sa svetim osjećajem strahopoštovanja i da njeguju život“.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.9/5 (7 votes cast)
"HOD ZA ŽIVOT" DANAS PO PRVI PUT U ZADRU Puljić iz Gospića poručuje: "Divim se majkama, očevima i mladima koji očituju svoj pozitivan stav prema životu!", 1.9 out of 5 based on 7 ratings

1 komentar za ““HOD ZA ŽIVOT” DANAS PO PRVI PUT U ZADRU Puljić iz Gospića poručuje: “Divim se majkama, očevima i mladima koji očituju svoj pozitivan stav prema životu!””

  1. Divimo se mnogi,a što vrijedi kad oko nas sotona koja bi vlast ,a izdali nas devedesetih predajom oružja TO
    HRVATSKA HRVATOM i građanima doista iskrenim
    Svi drugi mrzitelji neka izaberu drugu Državu njima dragu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program