HNK ZADAR Nova predstava za djecu – “Hilaj me”

Objavljeno: 02.5.2019. u 11:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U HNK Zadar stiže nova predstava Glumačke radionice HNK Zadar, “Hilaj me” (Osnaži me). Nastala je po motivima hit romana “Upravljač za ljude” Davida Baddiela, a u režiji Žane Bumber.

Kostimografiju potpisuje Anita Goreta, scenografiju John Čolak, video: Marko Kujundžić. Premijera je u srijedu, 8. svibnja u 18 sati, a izvedba u četvrtak, 9. svibnja u 16 sati. Predstava je namijenjena djeci od 8 do 14 godina.

Igraju: Leon Cerić, Lora Kujundžić, Lukas Knežević, Doris Cortesi – Šarunić, Sanda Pinter, Josip Rain, Zlata Granić, Matej Požarina, Dino Kajić i Matej Mitraković.

“Lucija i Šime Ekranović su blizanci. Nisu identični, iako se osjećaju tako. Vole iste stvari, a posebno igranje videoigara što im jako dobro ide od ruke. U drugim stvarima i nisu toliko dobri, na primjer, u izlaženju na kraj sa školskim nasilnicima. Uz pomoć Teslinog “upravljača za ljude”, koji dobiju na dar, uspiju vratiti vjeru u sebe i u prave ljudske vrijednosti.”

“Ovisnost” o videoigrama, “ekranizacija” društva i naših života, međuvršnjačko nasilje, pretilost, kriza moralnih vrijednosti teme su za lektiru 21. stoljeća i razlozi zbog kojih smo napravili ovu predstavu.

Za junake smo odabrali desetogodišnje blizance koji su štreberi, a koje možemo susresti na svakom školskom dvorištu. U videoigricama, posebice Fortniteu, pronalaze ispunjenje i validaciju koja im, kako u školskom, tako i u obiteljskom okruženju, nedostaje. Njihovi roditelji imaju neke druge opsesije ekranom pa se djeca okreću onome u čemu su zaista dobri. Bore se s moći i odgovornosti koju Teslin “upravljač za ljude” nosi sa sobom, pokušavaju se izdići iznad školskih nasilnika i otkrivaju da se sposobnosti, talenti i vrijednosti ne mjere u kilobajtima.

Predstava wireless komunikaciju prikazuje na humorističan način ispunjen referencama na pop-kulturu, medije i elektroniku. Kroz predstavu promičemo arhitekturu našeg grada i mediteranske tradicije koje smo naglasili bajkovitošću kostimografije.

Hilaj me (Osnaži me) je predstava koja progovara o našim nesigurnostima, kao i otkrivanju i prihvaćanju sebe. Djeca će na zabavan način otkriti da se u svakom od njih skriva jedan pravi super junak, a odrasle će potaknuti na razmišljanje koliko je tanka granica između toga da vi kontrolirate tehnologiju ili da tehnologija kontrolira vas.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 6. svibnja na blagajni HNK Zadar od 11-13 sati i od 18 do 20 sati.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program